Press release from Companies

Published: 2024-09-06 12:30:00

WntResearch AB: Wntresearch AB:s styrelse avser att föreslå minskning av bolagets akitekapital

Styrelsen i Wntresearch AB har för avsikt att föreslå att en extra bolagsstämma beslutar om minskning av bolagets aktiekapital för förlusttäckning. Skälen för styrelsens förslag till minskning av bolagets aktiekapital är att täcka uppkommen förlust och därigenom förbättra relationen mellan bundet och fritt eget kapital, samt att förebygga risken för att bolaget framöver behöver upprätta en s.k. "kontrollbalansräkning". Enligt aktiebolagslagen är styrelsen skyldig att upprätta en kontrollbalansräkning om bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. Bolagets aktiekapital uppgår till cirka 34,6 MSEK och som framgår av delårsrapporten för det andra kvartalet 2024 uppgick bolagets eget kapital per den 30 juni 2024 till cirka 27,5 MSEK.

Minskningen av aktiekapitalet för förlusttäckning förutsätter beslut vid extra bolagsstämma i bolaget som planeras att hållas den 25 september 2024. Kallelse till den extra bolagsstämman offentliggörs genom separat pressmeddelande.

För vidare upplysningar:

Per Norlén, VD
E-post: per.norlen@wntresearch.com

Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 september 2024, kl. 12.30.

Om WntResearch

WntResearch AB (publ) utvecklar en helt ny typ av läkemedel med potential att förbättra överlevnaden i cancer utan att ge upphov till allvarliga biverkningar. Kliniska ad hoc-observationer i patienter med tjocktarmscancer indikerar att bolagets läkemedelskandidat Foxy-5 har tumörhämmande effekt redan efter tre veckors behandling. Målsättningen med den pågående fas 2-studien är att bekräfta dessa lovande fynd. WntResearch avser att därefter etablera partnerskap med internationella läkemedelsföretag för fortsatt utveckling och kommersialisering.

WntResearch säte är i Malmö och bolaget är noterat på Spotlight Stock Market. För mer information se: www.wntresearch.com. Följ även WntResearch på Linked in

Läs mer hos Cision
Read more about WntResearch AB