Press release from Companies

Published: 2024-09-23 08:30:00

Medimi AB: Medimi tecknar samarbetsavtal med ApoEx kring försäljning och apotekstjänster i Sverige

Medimi AB (publ) ("Bolaget") har tecknat samarbetsavtal med apoteks- och serviceleverantören ApoEx som ett led i etableringen på den svenska marknaden. Avtalet anger samarbetsmöjligheter där ApoEx erbjuder tjänster för apoteksservice, en central del i erbjudandet av Medimi®Smart, för att underlätta kunders läkemedelshantering. Genom avtalet får ApoEx möjligheten att erbjuda sina kunder en lösning där Medimi®Smart kombineras med andra tjänster för att förenkla och förbättra vården.

"Vårt samarbete med Apoex är i linje med vår strategi att driva nya pilotinstallationer i Sverige och etablera nya samarbetsavtal för driftsförsörjning på svenska marknaden. Med stöd av ApoEx kan vi nu erbjuda utökad service till kunderna med packning och leverans av läkemedelskassetter.  Vår förhoppning är att samarbetet ska skapa fler möjligheter där vi kan erbjuda en komplett lösning för kunden. Det kommer öka synligheten för Medimi®Smart på den svenska marknaden med nya uppstartsprojekt som följd" säger Medimis vd Johan Wiesel.

Medimi®Smart passar väl in i ApoEx sortiment att erbjuda lösningar för hemmiljö. Med en stark uppbyggd leveranskedja och apotekstjänst för vårdgivare är ApoEx en väletablerad aktör på svenska marknaden. ApoEx samarbetar med flera regioner, kommuner och privata aktörer kring olika produkter och systemlösningar som bland annat innehåller läkemedel- och förbrukningsvaruförsörjning, tillverkning och beredning av läkemedel samt läkemedelsupport vilket inkluderar tjänster för läkemedelsautomater.

"Medimi är en innovativ samarbetspartner som delar vår vision om att förbättra vården. Vi är glada över att utöka vårt arbete med kommuner genom detta samarbete och ser Medimi®Smart som ett värdefullt komplement till vårt tjänsteerbjudande som syftar till att förenkla och förbättra för vården. Tillsammans kan vi erbjuda värdeskapande lösningar som underlättar och förbättrar läkemedelshanteringen för både vårdgivare och patienter. " säger Peter Elmquist, VD för ApoEx. 

För ytterligare information

Vd Johan Wiesel johan.wiesel@medimiab.com

Mail johan.wiesel@medimiab.com

Mobil +46 (0)76 117 97 93

Om Medimi AB

Medimi AB utvecklar lösningar som ger vårdtagare och personal trygg och effektiv läkemedelshantering. Våra lösningar omfattar hela kedjan, från läkare till dispensering i hemmet. Produkterna ligger i teknisk framkant och är utvecklade för integrering i IT-miljöer. Bolaget är noterat på Spotlight Stockmarket och har sitt säte i Lund.

För mer information, besök www.medimiab.com

Om ApoEX

ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra vården. De flesta lösningar har tagits fram i nära dialog med kunderna och verksamheten kännetecknas av kunddriven innovation och attityden att ingenting är omöjligt. Genom åren har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner avseende försörjning av läkemedel och förbrukningsmaterial.  Idag är ApoEx den största leverantören av läkemedelsförsörjning i Sverige och omsätter cirka 1,3 miljarder kronor per år.

För mer information, besök www.apoex.se

Läs mer hos Cision
Read more about Medimi AB