Published: 6/14/2019 8:44:36 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Plejd AB: RIKTAD EMISSION 43,5 MLN KR, CHERRY-GRUNDARE TECKNAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Belysningsteknikföretaget Plejd, vars aktie handlas på Spotlight Stock Market, har genomfört en riktad nyemission på 43,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionslikviden ska huvudsakligen användas för fortsatt internationell expansion. En av tecknarna är Rolf Lundström som var med att grunda ursprunget till Cherryföretagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen på 47 kronor per aktie innebär en rabatt på 5,2 procent mot torsdagens stängningskurs på 49:60 kronor.

Tecknare i nyemissionen utgörs av bland annat de institutionella investerarna Handelsbanken Fonder, Aktia Asset Management och Provobis Invest.

Provobis kontrolleras av Rolf Lundström som på 60-talet var med att grunda det bolag som sedermera blev Cherryföretagen. I dag är Rolf Lundström storägare i bland annat Scandic, Collector, Svolder och Net Ent. Hans aktieportfölj är värd flera miljarder kronor, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

Nyemissionen medför en utspädningseffekt för existerande Plejd-aktieägare om cirka 9 procent.

"Vi kan med denna riktade nyemission säkra upp kapital som vi behöver för vår kommande expansion, både i fler produkter men även på fler marknader. Vi stärker vår ägarbas och är väldigt glada över det förtroende vi fått och välkomnar våra nya institutionella investerare", säger Plejds vd Babak Esfahani.

Den riktade nyemissionen genomfördes med stöd av det bemyndigande som styrelsen erhöll på årsstämman i våras.

Bolaget har åtagit sig gentemot Handelsbanken Capital Markets att under en period om 180 dagar inte emittera ytterligare aktier. Vidare har Pluspole Holding, Babak Esfahani och Pär Källeskog åtagit sig att inte sälja sina respektive aktieinnehav under en lock up-period om 180 dagar.



                    
                

Read more about Plejd AB