Published: 9/26/2019 4:01:20 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Prebona AB: GENOMFÖR RIKTAD EMISSION PÅ 4,0 MLN KR (NY)

(tillägg: Tagehus flaggar upp för 5,1% av kapitalet)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nanoteknikbolaget Prebona, vars aktie handlas på Spotlight Stock Market, har beslutat om en riktad emission av drygt 1,6 miljoner aktier som tillför bolaget 4,0 miljoner kronor. Teckningskursen är 2:44 kronor per aktie, vilket innebär 10 procents rabatt av snittkursen för aktien under de tio handelsdagar som slutade den 23 september.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade nyemissionen sker med avvikelse från befintliga aktieägares företrädesrätt och har riktats till en begränsad krets investerare. Emissionen innebär en utspädning om cirka 8,2 procent av aktiekapitalet.

"Motivet till den riktade nyemissionen är att, tids- och kostnadseffektivt, tillföra Prebona kapital med avsikt att stärka likviditeten i samband med bolagets nya expansiva strategi. Medlen avses främst användas för att öka marknadsförings- och försäljningsinsatserna såväl i Sverige som internationellt. Flera av de nya aktieägarna bedöms tillföra bolaget strategiskt viktig kompetens bland annat inom affärsutveckling", uppger Prebona.

Bolaget har tidigare flaggat för en kapitalanskaffning.

Kostnaden för emissionen är cirka 10.000 kronor.

"Det är mycket glädjande att vi har lyckats stärka kassan på ett så kostnadseffektivt sätt och det faktum att även institutionella investerare har valt att satsa kapital i Prebona bedömer jag som mycket positivt", kommenterar Prebonas vd Patrik Bernstein.

Tagehus Holding äger efter den riktade emissionen cirka 1,02 miljoner aktier, motsvarande 5,1 procent av kapital och röster i Prebona, enligt ett flaggningsmeddelande.

Senast i maj månad genomförde Prebona en annan riktad emission. Den gången var beloppet på 1 miljon kronor.



                    
                

Read more about Prebona AB