Published: 11/19/2018 10:22:45 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Redwood Pharma AB: Analysguiden höjer sitt motiverade värde för Redwood Pharma till 21,80 kronor (17,20)

Forskningsbolaget Redwood Pharma går nu in i en fas II-prövning med läkemedelskandidaten RP101 för behandling av kroniskt torra ögon, DED. I studien ska 100 patienter ska behandlas och resultat förväntas kunna presenteras om tolv månader. Den potentiella uppsidan är stor men även risken är hög. Starten av fas II-prövningen innebär en viss uppjustering i det motiverade värdet. Det skriver Aktiespararnas Analysguiden i en uppdragsanalys gjord av Jarl Securities daterad den 19 november.

Prövningen antas kosta runt 15 miljoner kronor vilket Analysguiden bedömer att bolaget klarar av med befintliga kreditmöjligheter och kassa, men samtidigt kan bolaget behöva stärka upp kapitalbasen för att täcka rörelsen under 2020. Analysguiden anser att fas II-prövningen nu är igång är värdedrivande och höjer sitt motiverade värde i basscenariot till 21,80 kronor från tidigare 17,20 kronor.

Analysguiden ser skilda världar för aktien i ett optimistiskt scenariot där det motiverade värdet sätts till 58,90 kronor jämfört med i ett pessimistiskt scenario där det motiverade värdet stannar vid 1,90 kronor.

Read more about Redwood Pharma AB