Published: 5/6/2020 10:15:32 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about C Security Systems AB: LÄGGER BUD PÅ INTRESSEBOLAGET SPÅRA GROUP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) C Security Systems (CSEC) har lagt bud på intressebolaget Spåra Group och betalar med nyemitterade aktier. C Security äger sedan tidigare 30 procent i Spåra.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet är villkorat av att den av Spåra pågående nyemissionen genomförs till lägst 6 miljoner kronor.

Aktieägarna i Spåra erbjuds elva nya aktier i CSEC för varje aktie i Spåra. Spåra har i dag 5.018.013 aktier. Samtliga optionsägare och konvertibelägare i Spåra erbjuds att konvertera sina värdepapper mot motsvarande i CSEC till den omräkning som gäller för respektive värdepappers konverteringskurs (2/3 av ovan antal nyemitterade aktier).

Erbjudandet är baserat på den genomsnittliga aktiekursen för CSEC de senaste 10 dagar före erbjudandet som var 0:203 kronor med en rabatt på cirka 10 procent.

Spåra värderas till 10 miljoner kronor före den pågående emissionen och om den pågående emissionen blir fulltecknad blir värderingen 21,0 miljoner kronor.

Styrelsen och huvudägarna i båda bolagen anser att det finns mycket goda möjligheter att skapa synergier, både gemensamt men även för respektive verksamhetsområde, heter det.



                    
                

Read more about C Security Systems AB