Published: 4/25/2019 5:21:58 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about BrandBee Holding AB: Huvudägarna i Brandbee föreslår ett nyval till styrelsen

Huvudägarna i Brandbee föreslår omval av Johan Eriksson, Jonas Litborn och Gunnar Mannerheim samt nyval av Stephan Knowles. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagsstämman hålls den 17 maj.

Styrelsen föreslår också att årsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler. Betalning skall, i enlighet med vad styrelsen där om beslutat, kunna ske kontant, genom kvittning eller apportegendom.

Det totala antalet nyemitterade aktier tillsammans med antalet aktier som emitterade teckningsoptioner eller konvertibler berättigar till ska sammanlagt uppgå till högst 60 000 000 aktier motsvarande en ökning av aktiekapitalet om 3 000 000 kronor. Skälet till avvikelsen från aktieägarna företrädesrätt är att bolaget skall kunna anskaffa eller möjliggöra anskaffning av rörelsekapital för expansion eller företagsförvärv. Emissioner med stöd av bemyndigandet ska ske till marknadsmässig teckningskurs, med förbehåll för marknadsmässig emissionsrabatt i förekommande fall.

Huvudägarna i bolaget föreslår att bolagsstämman beslutar att bolaget, med avvikelse från aktieägares företrädesrätt, emitterar högst 5 000 000 teckningsoptioner med åtföljande rätt till teckning av 5 000 000 nya aktier på villkor enligt nedan. Rätt att teckna teckningsoptionerna skall endast tillkomma bolagets helägda dotterbolag Brandbee AB.

Dotterbolaget skall förvärva teckningsoptionerna vederlagsfritt med rätt och skyldighet att erbjuda anställda i bolaget samt i övrigt personer som anses nyttiga att knyta till bolaget, att förvärva teckningsoptionerna. Innehavaren av teckningsoption äger rätt att under perioden från och med den 31 oktober 2020 till och med den 30 april 2021 för en (1) teckningsoption teckna en (1) ny aktie i bolaget till en teckningskurs uppgående till 0,20 kr per tecknad aktie.
Vid fullt utnyttjande av föreslagna optioner kommer utspädningseffekten av de nya aktierna att motsvara cirka 8,59 procent av rösterna i bolaget.

Read more about BrandBee Holding AB