Published: 4/29/2019 4:36:26 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Safe at Sea AB: Safe at Sea nära på halverade omsättningen i första kvartalet

Räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea redovisar minskad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även en ökad förlust.

Omsättningen uppgick till 1,4 miljoner kronor (2,6), en minskning med 46 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -1,5 miljoner kronor (-0,4). Resultat per aktie hamnade på -0,34 kronor (-0,13).

Vd Henrik Hartman uppger att bolaget under perioden har drabbats av utdragna säljprocesser, och att de avslut som bolaget väntade har skjutits fram.

"De utdragna säljprocesserna är för alla oss i Safe at Sea frustrerande. Det är dock glädjande att vi inte har tappat några offerter utan bibehåller offertstockens storlek och kvalitet. Vi har i tidigare rapporter beskrivit problematiken med att vår marknad präglas av långa ledtider, vilket för oss innebär perioder av lägre sysselsättningsgrad. För att hantera situationen så har vi initierat ett nytt tjänsteområde inom marina reparationer och service, där vi under första kvartalet har lyckats etablera samarbeten med befintliga marina verkstäder och försäkringsbolag med Storgöteborg som upptagningsområde. Det nya tjänsteområdet kommer att generera intäkter och öka sysselsättningsgraden", uppger Safe at Sea-chefen.

"Trots ett resultatmässigt mindre bra första kvartal så ser framtiden positiv ut. Vi arbetar med att verkställa bolagets tillväxtagenda och det arbetet kommer kommande kvartal förhoppningsvis att ge önskat resultat. Detta i kombination med vår kvalitativa offertstock gör att jag fortsatt tror på ett positivt 2019", konkluderar han.


Safe at Sea, Mkr Q1-2019 Q1-2018 Förändring
Nettoomsättning 1,4 2,6 -46,2%
Rörelseresultat -1,5 -0,4
Resultat före skatt -1,5 -0,4
Nettoresultat -1,5 -0,4
Resultat per aktie, kronor -0,34 -0,13

Read more about Safe at Sea AB