Published: 5/27/2019 8:32:47 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics uppdaterar affärsplanen

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics har i ett pressmeddelande redogjort för bolagets affärsplan de kommande åren.

Vibrosense Dynamics målsättning är att bolagets metod och instrument skall bli ett standardinstrument vid diagnostik av perifer sensorisk neuropati.

För att bolagets målsättning skall uppnås har ett arbete enligt bolaget inletts med att utveckla och stärka organisationen. I detta ingår rekryteringar av personer inom marknadsföring och försäljning.

Av de pengar som erhållits i emissionen kommer merparten, 65 procent, att användas till att förstärka bolaget inom marknadsföring och försäljning. I takt med att försäljningsvolymerna ökar har bolaget för avsikt att under 2020 anställa ytterligare medarbetare.

Första steget i bolagets affärsplan är att uppnå direktförsäljning till kunder i Skandinavien under 2019, att implementera funktioner i VSM-systemet för screening av större patientgrupper inom diabetes och företagshälsovård, starta samarbete med läkemedels- och medicinteknikbolag och bygga bygga upp distributörsnätverk i nordvästra Europa.

Vidare ska Vibrosense visa ytterligare klinisk evidens för bolagets metod inom diabetes och onkologi, etablera referenscenter i syfte att visa effekterna av tidig behandling av perifer sensorisk neuropati som upptäckts av VSM-systemet, genomföra hälsoekonomiska studier inom diabetes och företagshälsovård i syfte att visa samhällsekonomiska effekter av tidig upptäckt av perifer sensorisk neuropati och certifiera bolaget enligt ISO 13485.

I steg två, som gäller perioden 2019-2022, ska bolaget ingå samarbete med patient- och intresseorganisationer, samarbeta med opinionsledare med målet att komma in i lokala ersättningssystem, starta Advisory Board med forskare, starta försäljning genom distributörsnätverk i nordvästra Europa och bearbeta relevanta aktörer i syfte att VSM-systemet skall ingå i kliniska riktlinjer.

I steg tre, vilket beräknas till 2022, kommer bolaget att bearbeta marknader utanför nordvästra Europa.

För att uppnå målsättningarna gällande kommunikationen till aktiemarknaden har bolaget tagit fram en utökad IR-plan.

Read more about VibroSense Dynamics AB