Published: 5/27/2020 10:03:02 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Prebona AB: ÖKAD FSG 1 KV, SPÅR FORTSATT KRAFTIG TILLVÄXT 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nanoteknikbolaget Prebona, vars aktie handlas på Spotlight, redovisar intäkter för rörelsen på 2,0 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (0,9). Nettoomsättningen steg till 1,3 miljoner (0,5).

Kvartalets resultat före skatt uppgick till -0,8 miljoner kronor (-2,0) och kassaflödet från den löpande verksamheten var -1,5 miljoner kronor (-2,2).

"Vi kommer att redovisa ytterligare kraftig tillväxt under andra kvartalet 2020 då en stor del av våra order och utleveranser kom efter slutet av det första kvartalet", skriver vd Patrik Bernstein i rapporten.

Prebona hänvisar den starka försäljningstrenden, som startade i slutet av mars och har fortsatt i april och maj, i huvudsak till försäljning av det nyligen lanserade desinfektionsmedlet Prebona Disinfect.

"År 2020 har med andra ord börjat bra och vi har kommit in i en positiv försäljningstrend och jag bedömer att denna trend kommer att fortsätta under året och att det även kommer att generera en god resultatutveckling", sammanfattar Patrik Bernstein.

Bolaget meddelar i ett separat pressmeddelande att det fått en initial beställning från en "ett ledande globalt kemiföretag" i Brasilien för det nyligen lanserade desinfektionsmedlet Prebona Disinfect.

Under kvartalet har Prebona genomfört en riktad emission om 3 miljoner kronor. En option kan tillföra bolaget ytterligare 1,8 miljoner kronor från juni 2020. Bolaget bedömer att tillgängliga likvida medel tillsammans med bekräftade åtaganden är tillräckliga för att finansiera verksamheten under 12 månader, heter det i rapporten.



                    
                

Read more about Prebona AB