Published: 6/17/2019 10:16:41 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about BrainCool AB: Braincool har slutfört japansk studie som uppnådde målet

Medicinteknikbolaget Braincool har slutfört den kliniska studien med Cooral System för att motverka oral mukosit (OM). Studien utfördes av Nippon Medical School Mushashikosugi Hospital utanför Tokyo under ledning av professor Katsumata.

- Intresset för produkten och studien har varit stor i Japan och vi förbereder nu ett möte med Katsumata, och ett antal ledande onkologer vid NCC (National Cancer Center, Japan) med den japanska läkemedelsmyndigheten PMDA för att definiera vägen till marknadsgodkännande, säger vd Martin Waleij i ett pressmeddelande.

Studien omfattade sex patienter som behandlades med Cooral i snitt fyra gånger. Studien visade på tolererbarhet och säkerheten av Cooral hos japanska patienter vilket var målet för studien som därefter avbröts då målet uppfyllts.

"Studien visade även på några intressanta observationer. Patienter uppgav att de återfick smaken efter behandling med Cooral. För en av patienterna inleddes behandling med Cooral först vid den tredje behandlingen med kemoterapi så patienten hade redan utvecklat OM grad 2-3. Behandlingen med Cooral visade en reduktion i graden av OM till grad 1 vilket är ett intressant rön. Dessutom visade studien att japanska patienter i allmänhet har behov av en mindre storlek på munapparaten till Cooral System än de som användes i studien, vilket som ett resultat av studien nu har tagits fram (oral device storlek S)", skriver Braincool.

Abstract från studien ska presenteras på MASCC-kongressen i San Francisco den 21-23 juni.

Read more about BrainCool AB