Published: 6/25/2019 8:52:09 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about BrainCool AB: Braincool skall fokusera på försäljning - inte omöjligt att onkologi blir eget bolag - vd

Medicinteknikbolaget Braincool, som grundades 2014, skall i år fokusera på att skapa försäljning. Vidare är det inte uteslutet att tekniken inom onkologi blir ett eget bolag. Det sade vd:n Martin Waleij i samband med en presentation hos Financial Stockholm på måndagskvällen.

Braincool-chefen betonar att stort fokus ligger på att bearbeta den amerikanska marknaden.

- Vi har väldigt mycket produkter ute på utvärdering, säger han.

Braincool har särskilt fokus på USA och Europa, men är även aktiva på fler marknader. Medicinteknikbolaget pekar dock ut USA som särskilt viktigt och att värdet av försäljning där är stort.

Braincool-chefen vill inte ge en kommentar till när företaget kan nå lönsamhet. Han uppger att det inte råder något tvivel om att företaget behöver mer kapital framöver, men han vill också bevisa att man kan sälja.

- Vi skall vara hungriga, säger han och betonar att företaget rekryterat ihop ett bra team för den amerikanska marknaden. De anställda kommer från konkurrenter. Fokus ligger på att bevisa sig.
- Det gäller att få 5-10 kunder som referenser.

Braincool har historiskt arbetat med sin struktur. Bland annat har man delat ut Polarcool till aktieägarna. Waleiji uppger att det arbetet tog tid, men han utesluter inte att företaget kan komma att agera likvärdigt rörande företagets onkologiprojekt. Han ser en mycket stor potential i just onkologiområdet.

Read more about BrainCool AB