Published: 8/20/2019 2:49:07 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Prebona AB: Prebonas tyska order en första bekräftelse på att nya strategin fungerar - vd

Prebonas order från en tysk leverantör är en första bekräftelse på att bolagets nya strategi fungerar. Det säger bolagets vd Patrik Bernstein till Finwire.

Materialteknikbolaget meddelade under gårdagen att man erhållit en initial order på Odorcontrol från en tysk återförsäljare med strategiskt värde.

- Ordern är strategiskt viktig därför att kunden har testat produkten själv under våren och sommaren och kommit fram till bedömningen att Prebonas lösning passar bra i deras egen varumärkes strategi. Det är alltså en första bekräftelse på att vår nya strategi fungerar, utvecklar Patrik Bernstein.

Strategin handlar om att Prebona sedan i våras enbart marknadsför och positionerar sig som ett ingrediensvarumärke, vilket innebär att kunder kan erbjuda bolagets produkt som en del av sitt eget varumärke.

Det ska enligt Prebona-chefen öppna chanserna för en "betydligt snabbare och bredare marknadspenetration inom många segment och på ett stort antal marknader".

Återförsäljaren som Prebona informerade om under måndagen är positionerad som en av de större leverantörerna inom sitt segment och har ett distributionsnät som täcker Tyskland, Centraleuropa, Mellanöstern och Kina.

Ska återförsäljaren sälja Odorcontrol på alla de marknader som räknas upp?

- Dom kommer under hösten att börja i Tyskland men naturligtvis är målsättningen att produkten kommer att erbjudas till deras internationella samarbetspartner. Förutom det så har kunden varit väldigt hjälpsam att förmedla nya kontakter inom andra lämpliga segment där dom tror att vår lösning kan konkurrera med andra, existerande teknologier. Även det ett väldigt gott tecken, konkluderar Patrik Bernstein.

Read more about Prebona AB