Published: 8/22/2019 8:17:25 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about BrainCool AB: Braincool får order på Rhinochill i Tyskland

Medicinteknikbolaget Braincool har fått en första order om tio behandlingar med produkten Rhinochill från St. Josefskrankenhaus i Freiburg i Tyskland. Ordern grundas på ett beslut i regionen att samtliga VF/ VT-hjärtstoppspatienter skall kylbehandlas redan i ambulansen samt sedan vidare på akut- och intensivvårdsavdelning på sjukhus. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rhinochill är en bärbar, batteridriven och icke-invasiv produkt för snabb och tidig medicinsk kylning vid stroke och hjärtstopp. Systemet består i huvudsak av tre delar; ett kylsystem samt förbrukningsartiklar i form av en kateter som förs in i näshålan och ett kylmedium.

Braincool har redan ett etablerat samarbete med universitetssjukhuset i Freiburg som sedan tidigare medverkat i Price och Princess-studierna med Rhinochill.

Braincool har under augusti även erhållit order på, samt levererat och fakturerat, ytterligare 40 patientbehandlingar av sjukhusen i Essen, Darmstadt och universitetssjukhuset i Freiburg i Tyskland, inom ramen för bolagets projekt att etablera produkten inom kranskärlsröntgen.Ordervärde per behandling ligger mellan 6 000 till 10 000 kronor per behandling beroende på behandlingstid och konfiguration.

Braincool koordinerar nu i samarbete med universitetssjukhusen i Darmstadt och Freiburg dokumentationen för tre vetenskapliga publikationer från bolagets utvärderingar utförda i Tyskland.

Read more about BrainCool AB