Published: 9/19/2019 11:58:35 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Josab Water Solutions AB: Josab tecknar avsiktsavtal för etablering inom avfallsvatten i Kina

Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions har tecknat ett avsiktsavtal för etablering inom avfallsvatten i Kina. Det handlar om det gemensamma bolag med kinesiska partners, som bolaget aviserade den 12 september, enligt ett pressmeddelande på torsdagen.

Josab framhåller att bolagets två pågående projekt i Kina i detta skede är helt fristående från varandra.

Förvärvet avser Checoa Shanghai Environmental Technology som startades 2011. Josab siktar på att bli en ledande aktör inom kompakta och mobila vattenreningslösningar inom hela marknaden för vattenrening.

"Vi har under en tid sökt en partner, eller ett bolag att förvärva, inom Waste Water och vi anser att detta ger oss en fantastisk möjlighet att växa inom båda segmenten för vattenrening med stora synergier. Just Checoa passar oss fantastiskt bra, lämplig storlek, mycket kompetent ledning och personal, mycket innovativa lösningar, sin ekologiska prägel och med verksamhet inom en extremt stor marknad som blir mer och mer reglerad, inte bara i Kina, utan även i västvärlden, vilket gör detta förvärv skalbart på sikt", kommenterar Johan Gillgren, vd i Josab Water Solutions.

När avsiktsavtalet nu har tecknats kommer en fördjupad due diligence att ske inkluderande ekonomiska, tekniska och legala delar, vilket beräknas vara klart till den 31 oktober.

Parterna har kommit överens om följande villkor:
* Josab har ensamrätt till dessa förhandlingar i tre månader.
* Checoa skall teckna ett distributionsavtal där de har rätt att köpa Josabs material och produkter till sina egna lösningar.
* Checoas ägare skall äga rätt att köpa 2 miljoner aktier i Josab med bedömd affärsmässig rabatt.
* Josab ska i samband med detta köpa 20 procent av Checoas aktier baserat på en överenskommen p/e-värdering, baserad på 2018 års vinst, vilket betalas med nya aktier värderade till genomsnittskurs 60 handelsdagar före det kommande distributionsavtalets undertecknande.
* Josab erhåller en option att förvärva ytterligare 55 procent av aktierna i Checoa, totalt 75 procent, förutsatt att Josab skapar minst 15 miljoner kronor i finansiering för Checoas expansion av sina affärer, baserat på en p/e-värdering på 2019 års vinst, vilket betalas med nya aktier värderade till genomsnittskursen 60 handelsdagar före lösen av optionen.
* Optionen gäller i nio månader från köpet av de första 20 procent av aktierna i bolaget.
Försäljningen av aktier samt förvärvet av första 20 procent i Checoa kan komma att beslutas baserat på styrelsens erhållna bemyndigande från senaste årsstämman, alternativt på en extra bolagsstämma, medans eventuell lösen av optionen kommer att kräva ett beslut på bolagsstämma.

Read more about Josab Water Solutions AB