Published: 9/23/2019 11:52:57 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Josab Water Solutions AB: Josab siktar på att nå 100 procent av Kinas vattenmarknad med förvärv och etablering - Di

Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions vd Johan Gillgren siktar på att bolaget kan nå 100 procent av den kinesiska vattenmarknaden. Detta genom det förvärv bolaget för närvarande tittar på samt genom att etablera ett gemensamt bolag i landet tillsammans med en kinesisk partner. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

”Vi har letat efter ett bolag som ska komplettera vår dricksvattenrening en längre tid. Nu har vi hittat ett bolag som passar perfekt, med egna patent. Med den här affären kan vi bredda vårt utbud från att ha jobbat med bara dricksvatten till att också kunna rena avfallsvatten, som står för ungefär 90 procent av marknaden i världen", säger Johan Gillgren till tidningen.

Josabs aktie har rusat 117 procent i år, men pressades tidigare i september av beskedet om att bolaget planerar att bilda gemensamt bolag i Kina. Men vd:n är optimistisk.

”Går vi in där med ett gemensamt bolag, och dessutom breddar vårt utbud genom det förvärv som vi tittar på, når vi så gott som 100 procent av vattenmarknaden”, säger han.

Johan Gillgren vill inte ge någon prognos för när bolaget väntas gå med vinst.

”Det hänger egentligen på aktieägarna att vi så fort som möjligt kan plocka fram färdiga avtal. Checoa Environmental Technology genererar ju pengar i dag, så där handlar det om att finansiera upp blivande projekt”, säger han.

Read more about Josab Water Solutions AB