Published: 10/11/2019 12:50:46 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Hoodin AB: Hoodin spår att utökat samarbete kan vara positivt för affärerna på lång sikt - vd

Mjukvarubolaget Hoodin tror att det utökade samarbetet med it-konsultbolaget Cybercom kan vara positivt för affärerna på lång sikt men kan i dag inte uppge hur samarbetet kan ge någon finansiell påverkan för bolaget. Det säger Hoodins vd Marcus Emne till Finwire.

- Vi har kvar samma ambition avseende Cybercom som tidigare. Det är för tidigt att säga hur vi kommer justera den just nu. Men att vi tror att detta kommer vara positivt för affärerna på lång sikt är givet. Annars skulle vi inte investera tiden, kommenterar han.

Hoodins och Cybercoms utökade samarbete sker i tre spår: Insights & knowledge, innovation och destinationer och rekreation. De utpekade spåren skulle enligt Hoodin-chefen även kunna leda till andra möjligheter för bolaget med andra partners.

- Vi har en framtida horisont där vi har ambitioner om att bryta in i flertalet branscher och områden där Hoodin inom bland annat sakernas internet, Internet of Things, skulle kunna vara en kraftfull komponent för att addera relevant värde. Vi har i vårt strategiarbete identifierat ett ganska stort antal områden där Hoodin rimligtvis borde addera ett stort värde inom sakernas internet och smarta lösningar.

När tror ni att ni kan se ett färdigt resultat av samarbetet med Cybercom?

- Vi arbetar med dem varje vecka i olika case så det händer successivt. Inom dessa tre respektive spår så kommer de säkerligen ha olika ledtid där innovationsspåret förmodligen genererar intäkter senare än de två andra. Men jag skulle inte bli förvånad om det går snabbare, säger Marcus Emne och tillägger:

- Jag upplever att Cybercom är mycket duktiga och att de inte vilar på hanen för att sälja och leverera.

Read more about Hoodin AB