Published: 1/16/2020 1:47:58 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Nanexa AB: Nanexa hade ett positivt 2019, nya samarbeten löper enligt plan

Forskningsbolaget Nanexa lämnar ett positivt 2019 bakom sig skriver vd Daniel Westberg i det senaste nyhetsbrevet.

Året som varit präglades av att bolagets produktprojekt NEX-18 blev påskyndat avsevärt och förväntningen är att kunna gå in i klinisk fas under 2020.

Vidare ingicks nya samarbetsavtal med globala läkemedelsbolag som löper enligt plan medan positiva resultat levererats i befintliga samarbeten med partners.

Nanexa fick under fjolåret också bekräftat att PharmaShell fungerar som drug delivery-system för biologiska läkemedel, så som peptider. Det visades också att PharmaShell kan appliceras på proteiner. Bolaget fick under året patent för PharmaShell i Japan och ett utökat i USA. Ytterligare två patentansökningar blev inlämnade under 2019.

Ett av bolagets stora arbeten under fjolåret var förberedelserna med att skapa en GMP-anläggning.

”Med en sådan anläggning möjliggörs produktion av PharmaShell-belagda läkemedel för kliniska studier, både för vårt eget projekt NEX-18 och för våra partnerprojekt. Möjligheten att producera kliniskt prövningsmaterial är något som efterfrågas av flera av våra samarbetspartners och när anläggningen är på plats under 2020 så är vi, oss veterligen, det enda GMP-certifierade ALD-labbet i världen”, säger David Westberg.

"Nu ser jag fram emot alla aktiviteter vi har planerade för 2020. Med vår förstärkta personalstyrka och våra hittills lyckade resultat förväntar jag mig ett bra år", avslutar han.

Read more about Nanexa AB