Published: 8/28/2020 8:05:02 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Redwood Pharma AB: RESULTAT EFTER SKATT -3,6 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Redwood Pharma redovisar ett resultat efter skatt på -3,6 miljoner kronor (-4,3) i det andra kvartalet 2020.

Det framgår av delårsrapporten.

Bolaget saknade omsättning för perioden i likhet med motsvarande kvartal för ett år sedan.

Kassaflödet för den löpande verksamheten för det första halvåret 2020 var -4,0 miljoner kronor (-7,0) med likvida medel på 6,3 miljoner kronor (4,7) vid utgången av rapportperioden.

Läkemedelskandidaten RP101 vid behandling av kroniskt torra ögon hos kvinnor efter klimakteriet fortsätter i nästa fas av prövningar. För att inleda fas 3-studier krävs bland annat prekliniska långtidsstudier avseende toxikologi, kliniska tester av kompabilitet med kontaktlinser samt produktion av testmaterial för dessa tester och studier. Bolaget uppger sig förbereda sig aktivt för detta.

Efter de positiva resultaten i fas 2 med RP101 går Redwood Pharma vidare med både affärsdiskussioner och utvecklingsarbete.

"Framtiden för RP101 och dess kommersiella potential ser allt ljusare ut", skriver Redwood Pharmas vd Martin Vidaues i vd-ordet. Han framhåller att patentverket i USA kommer att bevilja en utökning av patentskyddet vid behandling av torra ögon med måttliga till svåra besvär. Detta skulle medföra en breddning av portföljen mot torra ögon.



                    
                

Read more about Redwood Pharma AB