Published: 4/3/2020 7:26:22 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Toleranzia AB: Toleranzia erhåller ytterligare stöd från Swelife

Forskningsbolaget Toleranzia erhåller 1 miljon kronor i stöd av Swelife till projektet "Biomarkörer för Myastenia Gravis som stöd för utveckling av en sjukdomsspecifik behandling".

Projektet är ett samarbete mellan Toleranzia och enheten för neurokirurgi på institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet, som erhåller 599 900 respektive 477 655 kronor vardera. Syftet med projektet är att identifiera och validera en myastenia gravis (MG)-specifik biomarkör, för att kunna övervaka sjukdomsutveckling och behandlingseffekt i MG-patienter både i kliniken och i kliniska studier. Projektet utgör ett viktigt led i Toleranzias förberedelser inför kliniska studier och kan ge en mätmetod som gör det möjligt att på ett enkelt sätt följa behandlingseffekten av läkemedelskandidaten TOL2.

- Vi är mycket glada och stolta över att Swelife har beslutat att tilldela Toleranzia detta bidrag, vilket är värdehöjande på flera sätt. Dels får samarbetsprojektet resurser för utvärdering av en viktig markör för att mäta behandlingseffekt hos MG-patienter vilket saknas idag och därför kan markören få stort värde i våra kommande kliniska studier. Dels fördjupar det vårt samarbete med Professor Anna Punga vid Uppsala Universitet, som har lång erfarenhet av kliniska studier av MG och anses vara ett av de ledande forskningslaboratorierna för MG globalt, säger vd Charlotte Fribert.

Read more about Toleranzia AB