Published: 4/6/2020 12:18:05 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Bioextrax AB: Börsplus ger ett neutralt råd för Bioextrax nyintroduktion på Spotlight

Lundabolaget Bioextrax siktar på en notering på Spotlight mitt under brinnande coronakris. Förhoppningen är att man hittat en kostnadseffektiv teknologi för produktion av miljövänlig plast. Det skriver Börsplus i en analys på måndagen.

Erbjudandet omfattar units som består av två aktier och en teckningsoption. Priset är 19,60 kr för hela paketet. Teckningsoptionen ger rätt att teckna en ny aktie till 30 procents rabatt mot kursen i början av 2021.

Börsplus hittar tre varningsflaggor i Bioextrax inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Genomsnittet är 4,3 flaggor för mikrobolag. Flaggorna handlar här om bristfällig information och val av rådgivare.

Analystjänsten konstaterar att Bioextrax är ett forskningsdrivet utvecklingsbolag med låga intäkter och högtflygande planer, alltså en förhoppningsaktie.

"Det kan vara värt att teckna för en investerare i den här typen av bolag. Erbjudandet är dock litet och omvärlden mer osäker än på länge med oljepriskrasch och viruskris. Vem vet hur världen ser ut om drygt 20 dagar när Bioextrax-aktien enligt plan ska börja handlas?", skriver Börsplus i sin slutsats och ger aktien en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Read more about Bioextrax AB