Published: 4/16/2020 2:24:57 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Dicot AB: Dicot initierar studie rörande traditionella naturmedel mot sexuella dysfunktioner på Madagaskar

Forskningsbolaget Dicot initierar en initierar en retrospektiv studie rörande den folkmedicinska användningen av traditionella naturmedel mot sexuella dysfunktioner på Madagaskar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dicots kandidatsubstans Libiguin, under utveckling som läkemedel mot erektionssvikt och för tidig utlösning, upptäcktes genom studier av biologiskt aktiva komponenter i roten från trädet Neobeguea mahafalenis som växer lokalt på ett relativt begränsat område på sydvästra Madagaskar. Roten används av lokalbefolkningen för att behandla sviktande sexuell förmåga speciellt hos äldre män.

På Madagaskar används många olika växter inom den traditionella folkmedicinen för att behandla olika medicinska problem, där sviktande sexuell potens är ett stort fokus. För att erhålla bättre förståelse för den folkmedicinska användningen av naturmedel mot sexuella problem har Dicot initierat en retrospektiv vetenskaplig studie av användningen av växter på sydvästra Madagaskar.

Studierna koncentreras kring användning av medel mot sviktande sexuella funktioner hos män och inkluderar alla åldrar från 18 år och uppåt.

Studierna har genomgått etisk godkännande av Ethical Committee of the Ministry Of Health, Madagaskar, och genomförs under Informed Consent av de deltagande intervjupersonerna. Studierna har precis påbörjats och avses att slutföras under maj 2020.

Read more about Dicot AB