Published: 4/23/2020 8:41:17 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Dicot AB: Dicot planerar företrädesemission på 21,8 miljoner kronor

Forskningsbolaget Dicot ska göra en företrädesemission om 21,8 miljoner kronor för att kunna slutföra det prekliniska programmet. Företaget kan tillföras ytterligare upp emot 43,6 miljoner kronor vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner under 2021.

"Genom kapitalet från företrädensemissionen skapar vi förutsättningar för att kunna slutföra det prekliniska programmet, ett viktigt steg mot vår första kliniska studie. Nu lägger vi grunden för utvecklingen av ett nytt läkemedel som på sikt kan bli ett alternativ till de preparat som dominerar marknaden idag och där många patienter inte har tillgång till en effektiv läkemedelsbehandling", säger vd Göran Beijer i ett pressmeddelande.

Villkoren i emissionen är att en aktie ger en uniträtt. Tre uniträtter ger möjlighet att teckna en unit som består av fyra nyemitterade aktier och fyra nyutgivna teckningsoptioner. Teckningskursen är 4,00 kronor per unit, vilket motsvarar 1 krona per aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt.

Teckningsperioden är mellan 4 och 18 juni. Emissionen omfattas till 4,1 procent av teckningsförbindelser och 65,9 procent av emissionsgarantier.

Read more about Dicot AB