Published: 4/23/2020 5:25:52 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about BrainCool AB: Braincool lämnar ytterligare information om EU-bidrag på 3 miljoner euro

Medicinteknikbolaget Braincool lämnar ytterligare information om det EU-bidrag på 3 miljoner kronor som bolaget aviserade den 17 april, enligt ett pressmeddelande på torsdagen.

Syftet med bidraget är att kommersialisera kombinationen Rhinochill och Braincool System. Målet är att etablera Braincell på marknaden för kylning av patienter som drabbats av hjärtstopp och stroke. Bidraget ligger inom ramen för EU:s program Horizon/EC Pilot. Braincell är klassificerat på en teknisk färdighetsnivå om 7/8 på en skala 1-9 (referens 1) vilket innebär projektet är långt gånget och att det betraktas som ett kommersialiseringsprojekt med god potential.

Avtalsprocessen med EU har inletts och den beräknas avslutas i maj 2020 med en utbetalning av hela bidraget i maj eller juni. Projektet löper över en tvåårsperiod. Den tyska marknaden, som är den avgjort största i Europa för medicinsk utrustning, kommer initialt att prioriteras i etableringen av Braincell för att därefter åtföljas av andra stora marknader i Europa.

Braincool kommer nu med EU:s bidrag att fokusera på ett antal aktiviteter såsom effektiviseringar och långsiktiga kostnadsreduktioner rörande tillverkningsprocessen av Rhinochill och Braincool System, skala upp produktionskapaciteten samt utöka och stödja kommersiella insatser i första hand i Tyskland.

Read more about BrainCool AB