Published: 5/6/2020 10:15:02 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about C Security Systems AB: C Security lägger bud på intressebolaget Spåra Group

Båtlarmspecialisten C Security lägger bud på intressebolaget Spåra Group. C Security vill förvärva samtliga aktier i Spåra Group med betalning i nyemitterade aktier i C Security. Det framgår av ett pressmeddelade.

Styrelsen och huvudägare i Spåra representerande 83 procent av samtliga utestående aktier, motsvarande 76 procent av totalt antal aktier, har ställt sig positiva till budet. C Security äger sedan tidigare 30 procent av aktierna i Spåra.

Erbjudandet är villkorat av att den av Spåra pågående nyemissionen genomförs till lägst 6 miljoner kronor. Nyemissionen är på 11 miljoner kronor och har hittills tecknats till 8,3 miljoner kronor. De nyemitterade aktierna omfattar också av uppköpsbudet.

Uppköpsbudet innebär att en aktie i Spåra ger elva aktier i C Security. Spåra värderas före nyemissionen till 10 miljoner kronor och om nyemissionen blir fullteckning blir värderingen 21 miljoner kronor.

Styrelsen och huvudägarna i båda bolagen anser att det finns mycket goda möjligheter att skapa synergier, både gemensamt men även för respektive verksamhetsområde.

Read more about C Security Systems AB