Published: 6/3/2020 1:20:31 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Follicum AB: Follicum återupptar fas IIa-studien med FOL-005 för stimulering av hårväxt

Forskningsbolaget Follicum återupptar den kliniska fas IIa-studien med en krämformulering av FOL-005, efter ett uppehåll till följd av covid-19-pandemin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har kontrakterat ett tredje studiecenter för att öka rekryteringstakten. Studien omfattar 200 manliga patienter med håravfall som behandlas dagligen under fyra månader med en nyutvecklad topikal formulering av FOL-005 eller placebo. Studien genomförs vid Clinical Research Center for Hair and Skin Science, CRC, i Berlin, Proderm i Hamburg, samt det nya centret Centroderm i Wuppertal.

FOL-005 har i två tidigare kliniska studier visats vara en effektiv och säker behandling för stimulering av hårväxt administrerat som intradermala injektioner. Den aktuella fas II-studien syftar till att undersöka säkerhet, effekt och respons av läkemedelskandidaten FOL-005 i en topikal formulering. Patienterna kommer själva att applicera en av tre olika styrkor av FOL-005 eller placebo i hårbotten, en gång dagligen kvällstid. Studien förväntas vara slutförd och resultaten kommunicerade under våren 2021.

- Det är mycket glädjande att vi nu kan återstarta studien och fortsätta rekryteringen av patienter. Vi har samtidigt kontrakterat ytterligare ett erfaret och välrenommerat studiecenter för att öka rekryteringstakten. Målet med den aktuella studien är att bekräfta de intressanta resultat som vi sett i tidigare studier i en större patientgrupp och med den krämliknande formulering som vi utvecklat och testat under det gångna året. Håravfall drabbar ett mycket stort antal människor, både kvinnor och män. Trots det finns det få fungerande och säkra behandlingar. Vi hoppas att FOL-005 kommer att visa sig vara ett genombrott, kommenterar vd Jan Alenfall.

Read more about Follicum AB