Published: 7/3/2020 2:48:48 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Mälardalens Omsorgsfastigheter Holding AB (publ): Affärsvärlden ger köpråd för Mälardalen Omsorgfastigheter till den som accepterar premisserna

Fastighetsbolaget Mälardalen Omsorgfastigheter noterades på Spotlight för drygt ett år sedan. Sedan dess har bolaget hunnit med ett förvärv av samhällsfastigheter från SBB som mer än fördubblat fastighetsbeståndet. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

"En direktavkastning över snittet för ett bolag med förhållandevis låg risk som dessutom verkar drivas någorlunda aktivt jämfört många andra konsultdrivna företag. Vi tycker det lockar", skriver tidningen.

Bolaget bör kunna klara av coronasituationen bra även om vissa kunder inom äldrevård kan få det tuffare.En baksida är att bolaget inte verkar amorterar något på sina skulder. I ett läge där marknadsräntorna stiger kan fastigheterna falla i värde vilket snabbt skulle urholka balansräkning och substansvärde.

"För den som kan leva med ränterisken och konsultdrivna fastighetsbolag i allmänhet så är detta ett köpråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Read more about Mälardalens Omsorgsfastigheter Holding AB (publ)