Published: 5/17/2021 10:41:29 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Absolicon Solar Collector AB: SAMARBETE MED ABB OM ROBOTISERAD PRODUKTIONSLINJE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Solenergibolaget Absolicon har kommit överens med kraft- och automationsbolaget ABB om att samarbeta gällande utveckling, försäljning och marknadsföring av den robotiserade produktionslinjen över hela världen, enligt ett pressmeddelande.

Absolicon och ABB har utvecklat vad bolaget beskriver som en komplett lösning för massproduktion av koncentrerade solfångare i Absolicons fabrik i Härnösand. Absolicons robotiserade produktionslinje använder två ABB-robotar för att producera en solfångare var sjätte minut, jämfört med de två till tre enheter per dag som tillverkades med tidigare manuella produktionsmetoder.

Nästa fas i projektet innefattar leverans av kompletta robotiserade produktionslinjer till tillverkningspartners runt om i världen. ABB och Absolicon har nu alltså kommit överens om att samarbeta gällande utveckling, försäljning och marknadsföring av den robotiserade produktionslinjen.

"Tidigare har Absolicon haft hela utvecklingsansvaret för produktionslinan, men nu kommer ABB att hjälpa oss bygga robotcellerna", förtydligar Absolicons vd Joakim Byström till Nyhetsbyrån Direkt och fortsätter:

"Samarbetet innebär vidare att vi, i vissa fall, numera kan använda ABB:s varumärke när vi säljer våra produkter", tillägger han.

En första produktionslinje har enligt tidigare besked levererats till en partner i Kina, och ramavtal om förvärv av robotiserade produktionslinjer har tecknats med partners i ett dussin länder där ABB levererar robotarna till alla nya installationer. Även ramavtalen har meddelats tidigare.



                    
                

Read more about Absolicon Solar Collector AB