Published: 8/4/2022 11:02:49 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about SyntheticMR AB: Pareto räknar med att Synthetic MR återgår till tillväxt - höjer riktkursen

Analysfirman Pareto tror att medicinteknikbolaget Synthetic MR kommer att ha en stark tillväxt under det andra kvartalet och höjer riktkursen till 45 kronor, från tidigare 30, samt upprepar köp.

Det första kvartalet var jobbigt för bolaget med en omsättning som minskade med 33 procent på grund av bland annat tuffa jämförelsetal och problem med leveranskedjorna. Nu tror analysfirman att man kommer återgå till en tvåsiffrig tillväxt i det andra kvartalet.

"Vi förutspår att nettoomsättningen kommer att öka med 18 procent på årsbasis under andra kvartalet och i genomsnitt 40 procent på årsbasis det andra halvåret. För helåret 2022 förutspår vi en nettoomsättningstillväxt på 18 procent. Ebitda prognostiserar vi på 1,1 miljoner och en Ebitda-marginal på 7,6 procent under andra kvartalet", skriver Pareto.

I juni meddelade Philips att deras SmartSpeed ??AI-baserade programvara erhöll FDA 510(k)-godkännande. MR-mjukvaran ökar upplösningen med upp till 65 procent och uppnår upp till tre gånger snabbare skanningstider jämfört med konventionella MR-undersökningar.

För utvinning av kvantitativ data kommer SmartSpeed ??att kopplas till bolagets SyMRI, som
är kompatibel med SmartSpeed och framhäver att den ger hög teknisk vallgrav.

Detta gör att Pareto tror att osäkerheten kommer att minska på grund av större diversifiering samt att bolaget återgår till högre tillväxt.

Aktien stiger idag 2,7 procent till 38 kronor.

Read more about SyntheticMR AB