Published: 8/28/2024 8:27:11 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Bodyflight: Bodlyflight ökade omsättningen och minskade resultatet

Upplevelsebolaget Bodyflight ökade omsättningen men minskade resultatet i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 16,9 procent till 7,6 miljoner kronor (6,5).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (0,4). Resultatet före skatt var -1,1 miljoner kronor (0,1). Resultatet efter skatt blev -1,1 miljoner kronor (0,1). Resultat per aktie uppgick till -0,06 kronor (0,01).

"Sett till koncernen har både Bodyflight Stockholm och Bodyflight Göteborg en lägre omsättning än jämförelseperioden medan VREX ligger i linje med förra året", uppger vd Micha Velasco i rapporten.

Han fortsätter.

"Hos de kunder som själva köper sin aktivitet ser vi en avmattning under kvartalet, vilket lett till lägre intäkter. Det ska dock läggas till att sommarmånaderna generellt sett är svagare än övriga månader. Det ekonomiska läget har skapat ett ansträngt kassaflöde och vi ser kontinuerligt till koncernens finansiella ställning för att säkerställa likviditet över tid."

Vad gäller VREX har konjunkturen inte alls samma negativa påverkan. Orsaken är att det är en högre andel företagskunder och en högre andel som återkommer. Företagens efterfrågan har inte avmattats under kvartalet och efter sommaren har de åter kommit igång.

"Hösten är historiskt sett en stark period för bolaget och jag tror att tillsammans med aviserade
räntesänkningar kommer försäljningen att dra igång riktigt fint i innevarande kvartal", avslutar Bodyflight-chefen sitt vd-ord.



Bodyflight, Mkr Q2-2024 Q2-2023 Förändring
Nettoomsättning 7,6 6,5 16,9%
Rörelseresultat -0,7 0,4
Rörelsemarginal 6,2%
Resultat före skatt -1,1 0,1
Nettoresultat -1,1 0,1
Resultat per aktie, kronor -0,06 0,01

Read more about Bodyflight