Press release from Companies

Published: 2019-04-09 13:51:06

Prebona AB: Prebona erhåller initial order från tillverkare av handväskor

Prebona AB (publ), ett materialteknikbolag med fokus på funktionella material och substanser, meddelar idag att bolaget erhållit en initial order från ett amerikanskt modeföretag som tillverkar och marknadsför handväskor.

Ordern avser marknadsföring och försäljning av Prebona OdorControl Pads för eliminering av lukt, från främst tobak, i handväskor och cigarettetuier. Kunden är positionerad som en exklusiv leverantör av handväskor samt modeaccessoarer. Detta är en initial order med ett mindre ordervärde.

-Ordern är mycket positiv med tanke på att den visar på ytterligare ett intressant applikationsområde för Prebona OdorControl, säger Orvar Otterstedt, VD Prebona AB. Prebona OdorControl representerar en unik teknologi för lukteliminering inom ett marknadssegment som bedöms vara värt 102 miljarder* kronor per år 2022, avslutar Orvar Otterstedt.

*) MarketWatch, WiseGuyReports.Com report On -"Odor Eliminator 2018 Global Market to Reach US$ 11.15 billion and Growing at CAGR of 4.9% by 2022

För ytterligare information kontakta:

Orvar Otterstedt, VD, Telefon +46 70 523 3047, E-post: orvar.otterstedt@prebona.com

Om Prebona

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare samt Prebona HealthCare AB. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella ytbeläggningar och substanser. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på SpotLight StockMarket. För mer information se www.prebona.com



Läs mer hos Cision
Read more about Prebona AB