Press release from Companies

Published: 2019-04-25 16:31:55

RhoVac AB: vice VD och Affärsutvecklingschef Anders Månsson tillträder sin tjänst med start i maj

RhoVac AB (”RhoVac”) meddelar idag den 25 april 2019 att Anders Månsson kommer tillträda sin tjänst som vVD och CBO redan i maj.

Som tidigare meddelats har RhoVac utnämnt Anders Månsson som vice VD och affärsutvecklingschef (Chief Business Officer – CBO) från och med juni 2019. Anders Månsson håller som bäst på att avsluta sina nuvarande operativa uppdrag, vilket har lett till att han har möjlighet att tillträda sin tjänst redan i maj dvs en månad tidigare än beräknat. Anders har en lång och gedigen erfarenhet från läkemedelsvärlden både internationellt och lokalt. Han har arbetat i seniora positioner i större läkemedelsbolag i Sverige, Danmark, Storbritannien och Schweiz. Fokus låg på sälj och marknad, samt på affärsutveckling som inkluderande distributions- och licensavtal, avyttringar och förvärv i miljardklassen. Under de senare åren har Anders också innehaft ett antal styrelseposter i sydsvensk biotech/life science. Nu senast har han lämnat en VD-post för ett stamcellsbolag i Lund.

VD Anders Ljungqvist kommenterar:

- Anders Månssons erfarenhet och kompetens inom affärsutveckling kommer att vara till stort gagn för RhoVac, och då bolaget befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas, är vi oerhört glada att Anders kan starta tidigare än vi hade förväntat oss!


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Ljungqvist – VD, RhoVac AB

Telefon: +45 4083 2365

E-post: alj@rhovac.com


Om RhoVac A

RhoVac AB bedriver forskning och utveckling av immunterapeutiska läkemedel. Bolagets huvudfokus ligger på utveckling av ett terapeutiskt cancervaccin med potential att förhindra eller begränsa metastasering av cancer.  RhoVacs första läkemedelskandidat har genomfört preklinisk fas samt klinisk fas I/II och redovisade top-line resultat 1 augusti 2018. RhoVac har sitt huvudkontor på Medicon Village i Lund. Sedan 2007 bedrivs forskningen främst vid universitetssjukhuset i Herlev, Danmark,och vid Universitetet i Tübingen av forskargrupper som håller världsklass inom sitt område. RhoVac är noterat på Spotlight Stock Market i Sverige, en multilateral handelsplattform (MTF – Multilateral Trading Facility), sedan mars 2016. Aktien handlas under tickern RHOVAC. Mer information finns på www.rhovac.com.


Läs mer hos Cision
Read more about RhoVac AB