Press release from Companies

Published: 2019-09-30 17:11:47

C Security Systems AB: Ryska försäkringsbolaget OSK genomför testbetalningar

C Security Systems (CSS) har från våra ryska samarbetspartners muntligen blivit informerade om att en överenskommelse har nåts i de politiska diskussionerna mellan Ryssland och EU gällande ut- och införsel av kapital. Det ryska försäkringsbolaget OSK har därför idag påbörjat testtransaktioner. Transaktionerna skall ske från ryska privatpersoner direkt till CSS för att säkerställa betalningsflödet.

Sedan länge har CSS ett samarbete med ett av Rysslands största försäkringsbolag, OSK. Rysslands och EUs starka reglering av ut- och införsel av kapital har inneburit ett hinder för ryska kunder att betala CSS. Bolagets ryska samarbetspartners, den statliga ryska banken och de ryska myndigheterna har under en längre tid arbetat med att lösa problemet.


Bakgrund i samarbetet med det ryska försäkringsbolaget OSK

Under 2015 skrev bolaget ett avtal om samarbete med en av Rysslands största försäkringsbolag OSK (vilket är ett kooperativ av drygt 100 stycken försäkringsbolag). De beslutade att C-pod systemet skall vara obligatorisk för deras kunder som önskar försäkra sin båt hos dem. OSK har enligt uppgift cirka femtontusen kunder som kan komma att beröras. I händelse av lyckade testbetalningar kommer OSK enligt uppgift till Bolaget informera deras båtförsäkringskunder om att betala och installera C-pod systemet. När samarbetet träder i kraft skall Bolaget få inbetalningar av individuella kunder för abonnemang och order på hårdvara från den Ryska distributören som handhar leverans och installation.

I händelse av att testbetalningarna faller väl ut förväntar sig Bolaget att inbetalningar och orderläggning kommer att ske över en längre tid. Vid en eventuell lösning av betalningsflödet och om de till Bolaget kommunicerade kundvolymerna infrias så kommer Bolaget behöva tid för att hantera inköp, produktion och leverans.

Bolagets abonnemangsintäkt är 458 € för tre år respektive 757 € för fem år. Listpriset för hårdvaran är ca 500 € (innan rabatt till distributör exklusive moms och tull). Båtförsäkringar hos OSK tecknas på tre eller fem år och för att systemet skall vara aktivt under hela försäkringsperioden innebär det att kunder kommer behöva förskottsbetala C-pod abonnemang för samma period.

Bolaget har sedan 2015 arbetat med att få betalningsflödet att fungera vilket är en förutsättning för att samarbetet skall träda i kraft. Flertalet testbetalningar har genomförts under denna period utan lyckat resultat.


C Security Systems AB (publ) Styrelsen

För ytterligare information kontakta VD Magnus Söderberg på telefon 08-5000 10 52 eller e-post: ir@c-pod.se

Denna information är sådan information som C Security Systems AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 september 2019.


Kort om C Security Systems AB 

C Security Systems utvecklar och säljer webbaserade larm-, övervaknings- och söksystem, som fungerar globalt och är framtaget för olika fordon. Produkterna säljs och marknadsförs under varumärket C-pod, främst avsedd för fritidsbåtar, samt C-pod Lite och C-pod ELite, avsedd för ett flertal olika fordonstyper.

Läs mer hos Cision
Read more about C Security Systems AB