Reports

Published: 2019-11-12 09:00:00

Bahnhof AB: Bahnhofs delårsrapport Q3 2019

ELEMENTICA 

– Framtidens datacenter!

Bahnhof – Sveriges 

nöjdaste kunder!
(Källa: Svenskt Kvalitetsindex oktober 2019)

Omsättning: 

328,3 Mkr!

Ökning +15%

(jämfört tredje kvartalet 2018)

Omsättningen uppgick till: 

328,2 Mkr (285,3 MSEK)

Resultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till: 

51,3 Mkr (49,9 MSEK)

Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till: 

38,7 Mkr (40,2  MSEK)

Resultat efter skatt uppgick till: 

30,8  Mkr (31,4 MSEK)

Resultatet efter skatt per aktie uppgick till: 

0,29 SEK (0,29 SEK)

Nettomarginal: 

11,8%  (14,1%)

Siffror inom parentes avser det tredje kvartalet 2018.

Mycket stark återhämtning jämfört med årets inledning!

Utmärkande för det tredje kvartalet är en fortsatt mycket stark tillväxt. Det tredje kvartalet ökar omsättningen med 15 procent (jämfört med samma period 2018). Men det är särskilt glädjande att även lönsamheten nu åter förbättras. Rörelseresultatet förbättras på ett utomordentligt bra sätt med 27 procent, jämfört med det andra kvartalet 2019. Den positiva trenden förstärks ytterligare under inledningen av det fjärde kvartalet (marginalförbättringarna sker med full kraft först från september). Bahnhof har investerat stort i framtidsprojekt som nät och molnplattformar, och frukterna av de gjorda investeringarna kommer att kunna skördas under 2020.

Under juli till och med den sista september växer Bahnhof med 7 767 bredbandskunder (netto) på privatmarknaden. Totalt har Bahnhof 348 997 hushåll som bredbandskunder den sista september.

På privatsidan fokuserar vi särskilt på höghastighetstjänsten 10 000 Mbit/s (10 Gbit/s) till bostadsrättsföreningar. Bahnhof har tidigare levererat samma exklusiva fibertjänst till villor, men kan nu även i större skala erbjuda detta till hushåll i bostadsrättsföreningar.

I slutet av oktober 2019 presenterades ”Svenskt Kvalitetsindex” stora undersökning om internet- och telekomoperatörernas kundnöjdhet. Bahnhof får högst betyg i mätningen!

SKI har totalt genomfört 3 270 personliga intervjuer, och enligt konsumenterna själva har Bahnhof den bästa kundtjänsten (jämfört med Telia, Telenor, Comhem, Tele2, Tre, Ownit samt de mindre branschkonkurrenterna).

På företagssidan fortsätter vår satsning på molntjänster där vi både levererar infrastruktur som tjänst, och mer specialiserade lösningar till bland annat media- och finansbranschen. Här har till exempel Avanza Bank gett Bahnhof förnyat förtroende.

Under det fjärde kvartalet kommer vi inleda lanseringen av nästa generations molntjänster, där vi under året investerat kraftfullt i nya molnplattformar för att möta de mest krävande kundernas behov.

Ett led i denna framtidssatsning manifesteras i dotterbolaget Elementica, där Bahnhof nu avser att förvärva samtliga aktier. Syftet är att med full kraft kunna driva projektet framåt, med sikte på ny teknik för stora beräkningskluster. Fastigheten Starkströmmen 1, i Stockholms innerstad, är nu färdigställt till byggbar mark.

Den finansiella situationen är god. Under det tredje kvartalet genomför vi fortsatta uppgraderingar av våra teknikplattformar (datacenter och nät) på sammanlagt 19,8 MSEK (15,3 MSEK). Kassaflödet är för perioden plus 51,3 MSEK (plus 35,6 MSEK). Den sista september 2019 är likvida medel i Bahnhofs kassa 278,6 MSEK (265,0 MSEK).

Prognos år 2019

Bahnhofs prognos för helåret 2019 är en tillväxt på omkring 15 procent, med en rörelsemarginal på cirka 12 procent. Tillväxten kommer att vara organisk utan tillskott av kapital eller utspädning av aktier. Vi utesluter samtidigt inte strukturaffärer eller etablering inom nya affärsområden som kan ge ytterligare positiva effekter.

Vision

Bahnhof ska vara en internationell moln- och internetaktör som erbjuder säker, klimatsmart och innovativ kommunikationsteknik för företag och privatpersoner. Inom några år ska Bahnhof vara en av de stora nordeuropeiska aktörerna inom telekom, där siktet är inställt på den globala marknaden för kommunikations- och molntjänster.

Bahnhofs styrka är kombinationen av innovationer och nytänkande, som förenas med en kostnadsmedveten och organisk tillväxt. Vi är offensiva, rörliga och vi tar tillvara alla möjligheter som följer av tekniska landvinningar.

Bahnhof bygger egen infrastruktur, men samarbetar även med andra aktörer. Bahnhof sätter människan i centrum. Vi värnar om individen och friheten på nätet.

Strategiskt är våra kärnvärden nätneutralitet, kommunikationsfrihet och rätten till ett privatliv. Detta är för oss inte tomma ord. Bahnhof står upp för våra kunder, och vi tar ställning även i kontroversiella frågor. Vi är övertygade om att dessa principer, kommer att bära oss framåt, även ur ett större och globalt perspektiv!

Företagsmarknad

Totalt svarar koncernens företagsaffär för 110,9 MSEK (98,7 MSEK) av Bahnhofs omsättning under det tredje kvartalet 2019. Företagsförsäljningen präglas av fortsatt försäljning av bredband till kontor och arbetsplatser.

Men just på nätsidan växer även andra typer av accessformer, med mer specialiserade tillämpningar som enkelt kan skräddarsys efter varje företags unika behov. Under det tredje kvartalet ökar till exempel försäljningen av mjukvarustyrda nättjänster som SD-WAN (Software Designed Wide Area Network).

Det sistnämnda är nättjänster som möjliggör snabba uppkopplingar, där kunden kan knyta ihop många olika kontor och medarbetares mobiler, till ett eget privat intranät med hög säkerhet. Det här kan ske oavsett vilken underliggande infrastruktur kunderna har i botten. På köpet kan leveransprocessen automatiseras och effektiviseras.

Säkra och kraftfulla moln- och servertjänster:

På företagssidan har Bahnhof profilerat sig särskilt på säkerhetstjänster riktade till mellanstora och större företag. Det kan gälla media- och finansbranschen, eller aktörer som själva svarar för tung fysisk infrastruktur och kommunikationer.

Bahnhof erbjuder här ett helhetsperspektiv, där tjänsterna ofta ryms inom samlingsnamnet IaaS (infrastruktur som tjänst). Det innefattar både moln- och nättjänster.

Av naturliga skäl kan vi inte utveckla specifika detaljer om enskilda kundlösningar. Men det är helt klart en fördel att vi kan förena vår styrka både som stor nordeuropeisk nätoperatör och molnoperatör. Bahnhof har idag flera banker och kapitalförvaltningsbolag som kunder.

Under det tredje kvartalet valde kapitalbolaget PCM, Prosperity Capital Management, Bahnhof för sin infrastruktur. PCM är ett kapitalbolag som förvaltar tillgångar på 4,4 miljarder dollar. Bahnhofs teknikplattform ger PCM frihet att disponera sin infrastruktur med eller utan tilläggstjänster som drift, beredskap, lastbalansering, antispam, i en storskalig lösning som kan kallas ett eget privat säkerhetsmoln. 

Uppgradering av nätet nu klar!

Bahnhof har nu genomfört en omfattande uppgradering av hela vårt nät.

De flesta lokala länkar som tidigare rymde 10 Gbit/s transmission, är nu utbytta till 100 Gbit/s. Utöver det har vi investerat i en fördubblad redundans, där vi byggt ut med nya centrala routers, där vi även separerar vår nationella lokala trafik, och de som angör omvärlden som Google, Facebook, Microsoft, Amazon, Netflix, med mera. Vi har direktkopplingar mot alla stora aktörer. Vi har även uppgraderat våra direktkopplingar till Frankfurt och Amsterdam med 100 Gbit/s. I praktiken har Bahnhof nu samma nätmässiga tyngd som de största nätdrakarna i Norden. Det här möjliggör inte bara säkra och stabila höghastighetstjänster till alla våra kunder, utan förenklar också administration och övervakning. Bahnhof har kort sagt ett av marknadens bäst rustade nät, vilket även innefattar förmåga att motstå mycket stora överbelastningsattacker.

Bahnhofs nättjänster till kunder består av en bred palett som innefattar våglängdsnät, corenät, edgenät, datahallsnät, distributionsnät, accessnät, enskilda kundförbindelser och stadsnätförbindelser. Utöver detta så finns på lager tre-nivå mjukvarustyrda SD-WAN tjänster, som i sin tur hänger ihop med de molntjänster vi levererar i datahallarna.

Privatmarknad

Totalt har Bahnhof 348 997 privatkunder den sista september 2019.  Det är en tillväxt på tre månader med 7 767 nya hushåll netto, som har valt någon av Bahnhofs snabba fibertjänster.

Ett snabbt växande område är bostadsrättsföreningar där vi förutom Sveriges snabbaste uppkopplingar till privatpersoner (10 Gbit/s) nu även kan erbjuda Sveriges bästa kundtjänst (källor: Bredbandskollen samt Svenskt Kvalitetsindex).

Det är glädjande att flera stadsnät nu äntligen börjat framtidsäkra sina nät med de allra högsta hastigheterna. I botten är det förstås utvecklingen med ”strömmad media”, och förändrade konsumtionsvanor bland hushållen, som driver på de högsta hastigheterna i näten.

Den nya standarden 10 Gbit/s finns redan tillgänglig i några av de öppna nät vi är verksamma i, och vi hoppas förstås att ännu fler lokala nätägare följer efter och satsar på att uppgradera sin lokala infrastruktur.

Kundtjänst arbetar med ett helhetsperspektiv, som innefattar alla led för leverans av våra tjänster. Vi driver kundtjänst i egen regi. Det gör det möjligt att driva tjänsteutveckling på ett bättre och mer innovativt sätt. Det ökar i sin tur engagemang och arbetsglädje hos medarbetarna.

För att tillgodose kompetens och utveckling finns vi numera både i Borlänge och Umeå med egna stora och moderna arbetsplatser.

Vi är stolta över att vi i relation till andra bolag får ett bättre betyg. Men det innebär inte att vi är felfria. Bahnhofs arbete fortskrider naturligtvis på att ytterligare förbättra kundnöjdheten.

Elementica 

– framtidens datacenter!

Bolaget Elementica Data Center Construction AB (publ) är ett publikt men onoterat bolag som ägs till 72,73% av Bahnhof AB, och till 27,27% av omkring 1 500 övriga ägare.

Elementica är ägare av fastigheten ”Starkströmmen 1” på attraktiv mark i Stockholms innerstad. Rivningen av den äldre befintliga byggnaden på Midskogsgränd 11-13 i Hjorthagen är i princip klar (i början av november). Byggstart av den nya anläggningen är preliminärt planerad till våren 2020.

Nu står vi i begrepp att ta nästa steg i projektet

Bahnhof AB avser att förvärva samtliga aktier (det vill säga ytterligare 27,27%) i bolaget Elementica. I samband med detta kommer en extra bolagsstämma i Bahnhof AB att äga rum den 3 december 2019.

Mer information kommer preliminärt att offentliggöras den 18 november. Priset per aktie föreslås till 23 kronor per aktie, vilket stöds av en oberoende värdering av E&Y.

Aktuell status och motiv till förvärv:

Avsikten är att skapa stor värdetillväxt i Bahnhof. Det finns fördelar med Bahnhof som ensam ägare. Det gäller både projektet i sig själv, men även genom de synergieffekter som kan uppnås mellan Bahnhof och ett helägt dotterbolag. Elementica behöver till exempel inte bygga upp en helt egen kostsam dubbel organisation med fler medarbetare.

Avsikten är att bygga världens mest klimatsmarta och storskaliga beräkningskluster för molntjänster. Tänkbara kunder är allt från utländska molnjättar till stora svenska företag, samt offentlig sektor (inte minst högskolan med närheten till KTH).

Fastigheten är belägen i innerstaden, bara ett stenkast ifrån hjärtat av Stockholms centrala infrastruktur för kraftförsörjning, fjärrvärmenät och med det nya klimatsmarta biokraftverket som granne.

Bahnhof har i egen regi byggt ett stort antal datahallar och har mångårig erfarenhet av innovativ teknik, samt den spetskompetens som handlar om klimatsmarta lösningar. Avsikten är att i och med förvärvet skapa förutsättningar för att realisera bygget.

Projektet har stora synergieffekter med Bahnhofs övriga IT-tjänster, och öppnar för värdetillväxt genom inbrytningar på nya områden. De molntjänster som nu byggs i Bahnhof (med redan genomförda investeringar) kan även inkorporeras i den nya anläggningen.

VD har ordet

I all ödmjukhet - Bahnhof har Sveriges nöjdaste kunder!

I oktober 2019 presenterades Svenskt Kvalitetsindex sin stora oberoende undersökning av bredbandsoperatörernas kundnöjdhet. Bahnhof får högst betyg av alla.

Totalt har SKI genomfört 3 270 personliga intervjuer. Det är såklart roligt att Bahnhof på ett mycket positivt sätt distanserar sig från Comhem, Telia, Telenor, Tre, Tele2, Ownit och ett antal småbolag.

Det här är en undersökning som har högre trovärdighet än de olika portaler där man själv (utan kontroll) kan fylla i egna omdömen som till exempel "snabbt, stabilt och prisvärt", utan att det finns någon granskning om vem som egentligen ligger bakom budskapet.

Bahnhofs kundtjänst servar nu nästan 350 000 hushåll. Att vi får högst betyg av alla operatörer i SKI:s undersökning är såklart fantastiskt roligt! Det är ett kvitto på att det lönar sig att jobba långsiktigt med en egen kundtjänst, som på ett passionerat sätt drivs av att lösa och förklara ibland även tekniskt komplexa problem. 

Det här innebär inte att vi är felfria. Vi jobbar på att förbättra oss hela tiden, men även Bahnhof gör ibland fel. Det kan finnas ärenden som hanterats med samma precision som reaktorn i Tjernobyl. Men i jämförelse med våra konkurrenter har vi nöjdare kunder än andra. Det är vi stolta och tacksamma över!

Ekonomiskt innebär det tredje kvartalet en rejäl återhämtning jämfört med de inledande kvartalen, som påverkades negativt av kostnadsökningar i stadsnät. Bahnhof förbättrar nu lönsamheten jämfört med årets inledning, och omsättningen växer kraftigt. Men här finns förstås betydligt mer att göra! Vi driver på med full kraft och satsar stort inför år 2020.

På företagssidan jobbar vi målmedvetet med vårt helhetsperspektiv – att förena både nättjänster och molntjänster (som utgår från datahallarna). Det som står närmast för dörren är en offensiv lansering av de molntjänster vi gjort investeringar i.

Bahnhof har under året dessutom gjort betydande investeringar i att uppgradera och bygga ut vårt datacenter ”Sparven” i centrala Malmö. Här har vi satsat på att erbjuda en fullskalig högdensitetsmiljö, som är skräddarsydd för att passa de allra mest kraftkrävande, elintensiva, applikationerna.

Ett av de mest innovativa svenska startupföretagen på senare år är bolaget Mapillary. De har på ett fantastiskt innovativt sätt tagit fram applikationer som utvecklar bild- och kartdata (för bland annat fordonsindustrin).

Mapillarys djupinlärningskluster drivs just i vår nya högdensitetshall ”Sparven” i Malmö. Bahnhof förser ett stort antal rackskåp med kraft, redundans och kyla för Mapillarys serverbaserade lösningar, som bygger på AI och kraftkrävande beräkningskluster.

Det här är för övrigt ett bra exempel på att just Bahnhof lockat till sig teknikinnovativa entreprenörsbolag under hela vår 25-åriga historia. Personligen minns jag i databassammanhang ett startupbolag, som började sin verksamhet med Bahnhofs driftmiljö i Uppsala. Det bolaget var MySQL AB, där grundarna några år senare sålde bolaget för 1 miljard dollar.

Den gemensamma nämnaren för alla datacenter är tillgången till kraft. I takt med att olika beräkningskluster blir allt större och mer energikrävande, så blir det också strategiskt viktigt att säkra elförsörjningen.

Men det är en återvändsgränd att enbart titta på elförbrukningen. Man måste ha ett annat perspektiv också. Att bygga energislukande datacenter måste kombineras med att göra det på ett klimatsmart sätt. Det räcker därför inte, att som i till exempel Norrland, vädra ut överskottsvärmen i tomma intet.

Microsoft ska etablera datacenter i Gävle. Kommunen är såklart eld och lågor över satsningen (som kan genera några tiotal vaktmästartjänster deluxe) trots att serverhallen samtidigt kommer att bli en av Sveriges värsta miljöbovar.

När Paul Englis från Microsoft lovordar de mellansvenska vintrarna med orden: ”- Ert friska klimat under vinterhalvåret minimerar vårt behov av att kyla ner datacentren”, så är det ett praktfullt skott i foten. Man har nämligen tänkt sig 1900-talsmodellen att med enormt höga skorstenar vädra ut 100 procent av energin i atmosfären.

Nej, den energi som förbrukas i ett storskaligt datacenter måste förstås användas en gång till! Det är en teknik Bahnhof redan idag använder, som sin tur värmer bostäder. En storstad har, till skillnad från en mindre kommun, möjlighet att ta tillvara värmen för 100 000-tals bostäder via fjärrvärmenäten.

Det är därför ingen slump att vi valt fastigheten Starkströmmen 1 som den plats där vi nu går vidare med projektet Elementica. Datahallen kommer vara belägen ett par hundra meter från själva hjärtat i Stockholms infrastruktur, vari även biobränslekraftverket och fjärrvärmenätet för Stockholm ingår.

Jag har ju skrivit om Elementica tidigare, men nu tycks det som att en segsliten byråkrati äntligen är undanröjd. Vi har nu även rivit den äldre ursprungliga bygganden. Marken är förberedd för att starta bygget.

Elementica är ett storskaligt industriprojekt, där vi redan från början kan designa och utveckla en anläggning som kommer att vara helt skräddarsydd för molntjänster. Just därför har vi redan börjat undersöka vilka förutsättningar som kommer att gälla för framtidens datahallar.

Jag vill nämligen ta kravspecifikationen för Elementica flera steg längre - i praktiken ända till de beräkningskluster som kommer att inkludera kommersiella tillämpningar av framtidens kvantdatorer. Här ser vi särskilt fram mot att vi redan nu knyter kontakter med forskarvärlden.

Det har blivit något av en tradition att komma med ett politiskt utspel i dessa vd-ord. Jag vill förstås inte göra er besvikna denna gång, så därför har jag ett konkret och skarpt politiskt förslag; lägg ned PTS!

Myndigheten Post- och Telestyrelsen har nu svällt till en byråkratisk koloss som hjälplöst famlar efter sin roll i ett förändrat telekomlandskap. Med nuvarande inriktning har man förlorat sin legitimitet. Antingen måste man läggas ned, eller också bli relevant för sin tid.

Just nu formar nya innovationer och affärsmodeller om hela telekomvärlden. Det sker enormt mycket intressant teknikutveckling, där operatörsrollen är satt i snabb förändring. Gränsen mellan vad som är en molntjänst och en nättjänst suddas ut - vilket jag tycker är kul och spännande!

Här finns dessutom en globalisering, där amerikanska molnjättar ändrar förutsättningen för hela den fria kommunikationen, och vad som i lagens mening egentligen ska betraktas som ”allmänt tillgänglig elektronisk kommunikationstjänst”. Och vad som i förlängningen alltid innefattas av Donald Trumps ”Cloud Act” (googla gärna det).

Här finns samtidigt den fulla potentialen i alla lokala och regionala aktörer. Det som man med ett samlingsnamn kan kalla ”öppna stadsnät”. Den lokala infrastrukturen är sedan länge en bärande del av medborgarnas kommunikation, ja själva det digitala vägnätet.

Mitt i detta myller av omvälvande teknikskiften och nya affärsmodeller finns det en svällande byråkratisk koloss, en myndighet som inte rubbar sig en millimeter och är fastgjuten i 1900-talets syn på vad som är telekommunikation.

Vad är det PTS borde göra istället?

1. Motverka monopol och oligopol som drabbar slutkunder. Att bygga och driva infrastruktur kan jämföras med att kontrollera vägnäten. Säkerställ att alla som vill köra trafik i näten, ska kunna göra det på lika villkor. Konkret bör PTS undersöka hur stadsnätsmarknaden fungerar tillsammans med nätägare, kommunikationsoperatörer och tjänsteleverantörer. Granska alla tårtbitar med ett helhetsperspektiv!

2. Identifiera och undanröj allt som på ett regelmässigt och byråkratiskt sätt försvårar och hämmar teknikutveckling. Konkret bör man på valda delar av marknaden kunna tillåta kommersiella försök med alternativa accessformer. Var inte så stelbenta, det förstör för innovationer.

3. Undersök hur innehållstjänster (som strömmad media och teve) används som ett verktyg i kombination med bredband för att kedja fast konsumenterna, och därmed snedvrida konkurrensen.

Jag förutser att inget av detta kommer att hända, och att man envist kommer att bita sig fast i forntiden. Det är synd, för jag uppfattar på riktigt generaldirektör Dan Sjöblom som en hygglig karl.

Han har dessutom bakgrund från Konkurrensverket, och borde därmed förstå varför fri konkurrens bygger större värden och innovationer än vad monopolet Televerket en gång gjorde.

Avslutningsvis måste jag såklart ta upp tre viktiga 50 och 25 års jubileer som alla inträffade under augusti 2019. Det första var Woodstockfestivalen. Det andra var månlandningen. Det tredje och viktigaste jubileet var förstås att Bahnhof nu firar exakt ett kvarts sekel som internetoperatör. Bahnhof startade i slutet av augusti 1994, på den tiden då ordet ”cyberspace” ännu kändes modernt.

Jag har med flit inte velat göra ett så stort nummer av den senare händelsen. Det är historia. I vårt DNA sitter nämligen viljan till förändring och förnyelse. Bahnhof är ett framåtblickande företag och vi gillar innovationer. Nu är det helt enkelt dags för oss att ta inte ett litet steg för en människa – utan ett gigantiskt kvantsprång rätt in i framtiden!

Stockholm den 11 november 2019

Jon Karlung, VD

Finansiell situation

Kassaflöde och finansiell situation

Kassaflödet är för perioden plus 51,3 Mkr (plus 35,6 Mkr). Den sista september 2019 är likvida medel i Bahnhofs kassa 278,6 Mkr (265,0 Mkr).

Finansiella skulder i form av finansiell leasing uppgår för kvartalet till 2,0 Mkr (6,5 Mkr). Bahnhof har under det tredje kvartalet 2019 investerat totalt sammanlagt 19,8 Mkr (15,3 Mkr). Större investeringar är nya tekniska plattformar för molntjänster, en utbyggnad av datahallen Sparven i Malmö, investeringar i Umeå (tekniknod samt ombyggnad av fastighet för kundtjänst), nätutrustning på olika orter i Sverige, samt slutligen investeringar i det pågående projektet Elementica.

Den sista september 2019 är immateriella anläggningstillgångar i Bahnhofkoncernen 53,6 Mkr varav 38,9 Mkr goodwill. Motsvarande siffror förra året är 62,5 Mkr varav 45,7 Mkr goodwill. Bahnhof har en konservativ syn på immateriella tillgångar, vilket innebär att vi gör avskrivningar.

Koncern och redovisningsprinciper

Bahnhof tillämpar årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3).

Moderbolag i Bahnhofkoncernen är Bahnhof AB (publ) med organisationsnummer 556519–9493 och säte i Stockholm. Bahnhof AB (publ) har ett svenskt dotterbolag, Elementica Data Center Construction AB (556715-9495). Bahnhof har dessutom ett portugisiskt dotterbolag Bahnhof Unipessoal LDA (PT 509519636). Dessutom finns det ett norskt dotterbolag, Bahnhof AS (986 108 351). Alla bolag är helägda dotterbolag förutom Elementica som ägs till 72,73 procent av Bahnhof AB. Bahnhof AB har under första kvartalet 2019 fusionerat Tyfon Svenska AB (556544–4808) med moderbolaget Bahnhof AB (publ).

Rapportkalender 2019

Extra bolagsstämma: 
3 december 2019

Bokslutskommuniké 2019:   
18 februari 2020

Årsredovisning för 2019:        
Kommer att redovisas senast 27 april 2020 på Spotlight Stockmarket och bahnhof.se.

För fullständig rapport, se PDF på Spotlight Stockmarket eller Bahnhofs hemsida.

Läs mer hos Cision
Read more about Bahnhof AB