Reports

Published: 2019-11-12 09:13:55

iApotek Int AB: Delårsrapport tre

Stockholm 2019-11-12

Omsättningen under tredje kvartalet uppgick till 12 MSEK (4,8 MSEK) och rörelseresultatet EBITDA uppgick till 0,1 MSEK (-0,2 MSEK). Fullständig rapport finns bilagt.

Tredje kvartalet visar på fortsatt positiv försäljning- och omsättningstakt i koncernen.  Omsättningen uppgick till 12 MSEK (4,8 MSEK 2018). Kvartalet inleddes med ett försäljningsrekord i juli månad då koncernen sålde för 4,7 MSEK. En positiv utveckling har kunnats skönjas i  både Apotek365.se och PharmArts fysiska apotek. Apotek365.se ökade sin försäljning under kvartal tre med nästan 100% jämfört med samma period föregående år. PharmArts försäljning av receptfria- och receptbelagda läkemedel har också ökat under perioden vilket gör att koncernen kan visa upp en gemensam tillväxtökning och fortsatt positiv lönsamhet. Koncernens strategi är att återinvestera vinster i utveckling, vilket från tid till annan kan ge  ett något lägre rörelseresultat än tidigare kvartal. Koncernens EBITDA uppgick till 0,1 MSEK (0,5 MSEK Q2 2019). En ökad kostnadsbild på marknadsföringen för onlineförsäljningen är den bakomliggande faktorn för minskningen från kvartal två. Vi ser det dock som väl investerade resurser och arbetar vidare mot långsiktig framgång.

iApotek börjar bli ett sammansvetsat gäng där starka entreprenörer har förenats i ett intresse att skapa något riktigt bra. Vi är alla erfarna och skriver under på att det är hårt arbete som tagit oss hit tillsammans med hjälp av ett brinnande engagemang. Vi kommer därför under årets sista kvartal att inleda en rekryteringsprocess för att stärka organisationen. Därmed skapas kapacitet att lyfta blicken och inta ett helikopterperspektiv för att långsiktigt staka ut den rätta vägen framåt. Verksamhetsmässigt kommer årets sista kvartal innebära ett stort fokus på onlineförsäljning och kommande julhandel.

För mer information, kontakta bolaget på:

VD, Conny Palmkvist

ir(at)iapotek.s

www.iapotek.se


Denna information är sådan information som iApotek Int AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 november 2019.

iApotek

iApotek bedriver detaljhandel med receptfria läkemedel, nikotinläkemedel och tillhörande kringprodukter, samt kosmetik till marknadsmässiga priser. Försäljningen sker genom bolagets olika e-handelsplattformar, på så sätt kan produkter enkelt och snabbt beställas direkt till dörren. iApotek bedriver också försäljning av receptbelagda- och receptfria läkemedel genom Svea Apotek som har fullständiga tillstånd från Läkemedelsverket.

Läs mer hos Cision
Read more about iApotek Int AB