Press release from Companies

Published: 2020-02-14 12:30:58

Calmark Sweden AB: Calmark tecknar distributörsavtal med Triolab

Ett exklusivt distributionsavtal har tecknats mellan Calmark Sweden AB (publ) och bolaget Triolab AB avseende marknadsföring och försäljning av plattformen Calmark Neo på den svenska marknaden. Avtalet innebär att Calmark får en stor och väletablerad partner på den viktiga hemmamarknaden.

Triolab säljer utrustning till hälso- och sjukvården och är ledande inom human diagnostic med över 30 års erfarenhet på den svenska marknaden. Bolaget är verksamt inom de kundsegment som är viktiga för Calmark och säljer bland annat blodgasutrustning till förlossningar och intensivvårdsavdelningar.

"Triolab är precis den typ av partner som vi vill samarbeta med - de är diagnostikspecialister, de vänder sig direkt till de kundsegment som vi prioriterar och de ligger i framkant och vill erbjuda de senaste patientnära analyserna" säger Marianne Alksnis, försäljningschef på Calmark.

"Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter, som ger nytta för patienterna. Analyskvalitet, användarvänlighet och snabba provsvar är centrala faktorer vid patientnära analysering. Med Calmark Neo får våra kunder tillgång till en unik testplattform för nyfödda patienter." säger Anna Bergström, vice VD på Triolab. "Vi ser fram emot att samarbeta med en partner som delar vår målsättning att förbättra vården för nyfödda."

"Vi är mycket glada att vi nu har ett avtal på plats", säger Anna Söderlund, VD Calmark. "Vi ser fram emot att inleda vår försäljning på hemmamarknaden via samarbetet med en så väletablerad distributör."


Denna information är sådan som Calmark Sweden AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 februari 2020, 12:30 CET.

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Anna Söderlund, VD
Telefon: +46 70 213 25 35
E-post: anna.soderlund@calmark.se 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar en patientnära analysmetod (PNA) med enklare och snabbare provtagningar av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen, som består av en avläsare och engångsprodukter, beräknas vara redo för lansering under 2020, då tre viktiga patientnära tester introduceras. Fram till 2030 beräknar WHO att det kommer födas 1,5 miljarder barn i världen. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem bidrar produkten till att rädda liv. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer om Calmark på www.calmark.se.

Läs mer hos Cision
Read more about Calmark Sweden AB