Press release from Companies

Published: 2020-04-27 19:54:23

Alteco Medical AB: Alteco Medical AB avslutar studie på hjärt-kärl patienter i Tyskland

Lund - Alteco Medical AB avslutar forskningssamarbete med Leipzigs universitet i Tyskland.

Alteco Medical har under det senaste året medverkat i en studie vid Universitetet i Leipzig med inriktning på akut infektiös endokardit.

Det har kommit till bolagets kännedom om att studien inte har genomförts inom ramen för det överenskomna protokollet, vilket är anledningen till nämnda beslut.

I samband med termineringen av studien väljer också bolaget att avbryta samarbetet med sin tyska distributör, CORMED Medizintechnik GmbH & Co. KG, vars uppgift bl.a. varit att övervaka att studien genomfördes på korrekt sätt.

- Givet situationen, ser jag ingen anledning att förlänga detta arbete och väljer att fortsätta våra satsningar på framtida adekvata och korrekt utförda studier. Det är min tro och förhoppning att Alteco kommer utveckla sin närvaro på den tyska marknaden via nya samarbetspartners inom kort, säger VD Fredrik Jonsson.


Denna information är sådan information som Alteco Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 april 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta VD Fredrik Jonsson på telefon 0708-766 444, fredrik.jonsson@altecomedical.com

Läs mer hos Cision
Read more about Alteco Medical AB