Reports

Published: 2020-04-29 09:00:12

Fastout Int. AB: Kvartalsrapport 1 2020 FastOut Int. AB

VD har ordet
FastOut levererar ett positivt kvartalsresultat. Samtidigt lever vi i en affärsmässigt kaotisk omvärld där de flesta företagen påverkas mer eller mindre hårt av Coronakrisen. Inledningsvis var FastOut relativt förskonade från negativa effekter. Vi ser dock att avmattningen på bostadsmarknaden påverkar oss sedan en tid tillbaka. Detsamma gäller många företags ökade försiktighet att ingå nya avtal och lägga beställningar. Men parallellt förstärks trender med digitala lösningar inom många områden. Efterfrågan på digitala bostadsvisningar med VR och drönarteknik i botten, kommer över tid med all sannolikhet få ett större utrymme. I närtid förväntar vi oss dock en mindre gynnsam marknad som är väldigt svår att förutspå.

Vi har ändå skapat en betydande och positiv försäljningsförbättring till exempel i Norge. Samarbetet med fototjänstföretaget Inviso har fått en flygande start och engagemanget hos vår norska samarbetspartner är riktigt imponerande. Coronakrisen, med påföljande nedstängning av stora delar av det norska samhället, bromsar all ekonomisk aktivitet rejält. Liknande effekter ser vi i Spanien där fastighetsmäklarna är tillfälligt satta ur spel.

Vi har under början av kvartalet kunnat rapportera rekordsiffror vad gäller besökare i våra plattformar. Under förra året hade vi 3,1 miljoner användare som tillsammans genererade 14,7 miljoner sidvisningar (Källa: Google Analytics). Det är den aktiviteten vi ska bygga vidare på.

Årets första kvartal gick enligt plan och vi redovisar ett resultat på strax över noll. Det ska jämföras med en marginell förlust motsvarande period föregående år. De totala intäkterna minskade dock något till 1,6 miljoner kronor, att jämföra med 1,8 miljoner kronor föregående år. Vi har valt att deltidspermittera personal och därmed minska de negativa effekterna. Vi avser att fortsätta nyttja de statliga stöd vi är berättigade till och följer utvecklingen noga för att kunna bromsa och gasa vid rätt tillfällen. 

Vi ser våren och sommaren 2020 som ett litet bakslag i en annars väldigt optimistisk framtidssyn för bolaget. Vi arbetar med nya digitala tjänster och funktioner som vi avser att lansera när marknaden vänder uppåt och vi är övertygade om att vi kan hantera den omvärld som ändrat förutsättningarna för oss och våra kunder.

Håkan Lindgren
Verkställande Direktör
FastOut Int. AB

Finansiell översikt

 
KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR KVARTAL 1 2020

Nettoomsättningen uppgick till 1,4 MSEK (1,6)
Totala intäkter uppgick till 1,6 MSEK (1,8)
Rörelseresultatet uppgick till 0,0 MSEK (-0,1)
Periodens resultat uppgick till 0,0 MSEK (-0,1)
Resultat per aktie uppgick till 0,00 SEK (0,00)

Siffror inom parentes avser kvartal 1 2019

 

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER RAPPORTPERIODEN (2020.01.01 - 2020.03.31)

 

  • FastOuts återförsäljare i Norge - Inviso fick en lyckad försäljningsstart. Efter bara två veckors försäljningsarbete tecknades 7 nya avtal.

  • FastOut lanserade en förbättrad integration för Finn.no i Norge

  • FastOut rekryterade en ny försäljningsansvarig, Rasmus Lundh som närmast kommer från Svensk Fastighetsförmedling

  • FastOut meddelade rekordaktivitet på plattformen under 2019 med fler än 14 miljoner sidvisningar

  • FastOut släppte en uppdaterad version av sin app FastOut player för att underlätta fastighetsmäklarnas arbete med att ta in nya kunder

 

Om FastOut

Drönarbolaget FastOut har som ambition att mappa upp världen med 360° interaktiva drönarvyer och bli världens största IT-plattform som kopplar samman lokala professionella drönarpiloter med kunder. Via den globala självbetjäningsplattformen kan kunder enkelt beställa drönaruppdrag och få tillgång till databasen med 360° drönarvyer som kan skräddarsys efter behov. Den unika IT-plattformen gör det möjligt att bygga effektiva och nyskapande tjänster inom Virtual Reality, digital kommunikation och marknadsföring.

Mer information om bolaget finns på www.fastout.com
 
Denna information är sådan information som FastOut Int AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 29 april 2020.

Läs mer hos Cision
Read more about Fastout Int. AB