Press release from Companies

Published: 2020-05-07 16:29:02

Safe at Sea AB: Volymorder för Safe At Sea

Safe at Sea AB har mottagit en order om sju SafeRunner-system för leverans till den finska marknaden.

SafeRunner-systemet lanserades under våren 2019 och väckte stort intresse. Ambitionen var att utvidga produktportföljen med ytterligare en båtplattform och relativt omgående fick vi förfrågningar från kunder som började analysera och utvärdera SafeRunner-systemet. Ordern på sju SafeRunner-system är vår hittills enskilt största order med SafeRunners.

Ordern visar att marknaden i allt större utsträckning ser våra båtsystems speciella förmågor, i det här fallet SafeRunner, som det bästa alternativet för att tillgodose deras operativa behovsbild. Vår förmåga att anpassa systemet utefter kundens specifika operativa miljö har varit avgörande för att få ordern.

"Det är givetvis mycket glädjande att vårt SafeRunner-system i denna process har ansetts vara det som på bästa sätt svarar mot kundens specifika behov. Ordern ska också ses som en indikator om att arbetet med att bredda vår produktportfölj, som var en av hörnstenarna i vår tillväxtstrategi, var ett bra beslut som avsevärt har förbättrat våra marknadsförutsättningar.", säger Henrik Hartman, VD på Safe at Sea AB (publ).

SafeRunner-systemen kommer att levereras under Q3 och Q4 2020.

Ordervärde är cirka SEK 2 250 000.

Denna information är sådan information som Safe at Sea AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 Maj 2020

 

SafeRunner
 

För mer informatin vänligen kontakta:

Henrik Hartman                                   

Telefon +46 (0)303-23 07 00
henrik.hartman@safeatsea.se

Safe at Sea AB tillverkar, utvecklar och säljer lätta, flexibla och kostnadseffektiva sjösäkerhetssystem. Dessa system bidrar till att rädda liv och effektivisera maritim SAR-verksamhet (Search and Rescue) och är förmodligen de effektivaste systemen i världen för att rädda nödställda personer ur vattnet. Systemen innefattar utrustning, utvecklade arbetsmetoder och tillhörande utbildning. Basen i Safe at Seas utbud är RescueRunner, SafeRunner, FireRunner och GuardRunner. Safe at Seas aktie är listad på Spotlight Stockmarket.

Läs mer hos Cision
Read more about Safe at Sea AB