Press release from Companies

Published: 2020-07-01 08:00:00

Insplorion AB: Insplorion säljer ett Acoulyte-instrument till professor Moshe Herzberg vid Ben-Gurions universitet i Negev i Israel

Professor Moshe Herzberg och hans grupp vid avdelningen för avsaltning och vattenbehandling (DWT) köper ett Acoulyte-instrument för användning i sin pågående forskning som sträcker sig från bakteriell biofilmbildning på membran till antifouingsmedel via ytmodifieringar.

Intresset för möjligheterna med Acoulyte har varit stort sedan ett besök i Göteborg och Insplorion i början av 2018 då NPS-teknikens kapacitet testades. De huvudsakliga processerna som kommer att studeras är hydrering och svällning av makromolekyler samt masstransport av nanopartiklar i hydrogeler. Dessa processer kommer att studeras i kombination med den akustiska QCM-D-tekniken som redan använts i Herzberg-gruppens laboratorium under det senaste decenniet.

"Vi ser en stor potential för att bättre förstå hur olika typer av beläggningar i allmänhet och specifikt membranmodifieringar inklusive hydrogeler såväl som adsorberade biomakromolekyler kan påverka bioföroreningsprocesser i vattenreningssystem", kommenterar professor Moshe Herzberg vid Ben-Gurions universitet i Negev.

"Vi är mycket glada över att se professor Herzberg bland våra användare och är övertygade om att fantastiska resultat kommer att produceras i hans labb. Att vi ser denna installation nu är också ett tecken på att universitet börjar öppna upp efter nedstängningar till följd av covid-19", kommenterar Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion.

Ordervärdet är något under 0,5 MSEK efter att akademisk rabatt har tillämpats.

Frågor besvaras av:
Patrik Dahlqvist, CEO Insplorion AB, +46 723 62 32 61 eller patrik.dahlqvist@insplorion.com


 

Insplorion AB (publ)
Arvid Wallgrens backe 20
413 46 Göteborg

031-380 26 95

info@insplorion.com
www.insplorion.com

Läs mer hos Cision
Read more about Insplorion AB