Press release from Companies

Published: 2020-07-14 12:51:37

iApotek Int AB: Månadsrapport juni 2020

De preliminära försäljningssiffrorna för koncernen under juni månad uppgick till 4 MSEK (4,1 MSEK 2019). Onlineförsäljningen fortsätter på samma nivåer som föregående månad och landade i juni månad på 2,24 MSEK (2,2 MSEK maj 2020).
 

Juni månad blev en varm och solig månad vilket gav avtryck på försäljningen av sol -och sommarprodukter. Solkrämer, allergiprodukter, myggmedel är några av de populäraste produkttyperna för att nämna några. Andra produktområden som gått bra i sommarvärmen är hem – och fritidsartiklar. Under sommarperioden har vi valt att bredda vårt sortiment med närliggande sommarprodukter till det traditionella apotekssortimentet som tex fläktar. Även om fokus ligger på att skapa en attraktiv bredd på apoteksprodukter så ger det både merköp och ingångar för nya kunder med ett spännande utbud som går lite utanför boxen.Månadens största händelse var dock att vi tog ett första steg mot att bli ett onlineapotek som kan erbjuda receptbelagda läkemedel. Ett projekt som vi startat upp omgående och organiserar oss för att kunna avsätta både tid och resurser till för att driva under det närmsta året.
 

För mer information, kontakta bolaget på:

ir(at)iapotek.se

www.iapotek.se
 

iApotek bedriver detaljhandel med receptfria läkemedel, nikotinläkemedel och tillhörande kringprodukter, samt kosmetik till marknadsmässiga priser. iApotek har tillstånd från läkemedelsverket att bedriva försäljning av receptfria läkemedel på internet. Försäljningen sker genom bolagets e-handelsplattform www.iapotek.se och www.apotek365.se, på så sätt kan produkter enkelt och snabbt beställas direkt till dörren. iApotek bedriver också försäljning av receptbelagda- och receptfria läkemedel genom sitt dotterbolag PharmArt AB som har fullständiga tillstånd från Läkemedelsverket.
 

Läs mer hos Cision
Read more about iApotek Int AB