Press release from Companies

Published: 2020-10-30 11:40:53

AcouSort AB: AcouSort ansöker om listning på Nasdaq First North Growth Market

AcouSort har idag ansökt om att byta handelsplats till Nasdaq First North Growth Market. Bolaget är i dagsläget noterat på Spotlight Stock Market där Bolagets aktier varit upptagna till handel sedan listningen 2017.

Styrelsen för AcouSort gör en sammantagen bedömning att en listning av Bolagets aktier vid Nasdaq First North Growth Market medför bättre förutsättningar för framtida värdeskapande för Bolagets aktieägare. Detta genom en förbättrad likviditet i Bolagets aktie, ett ökat intresse för AcouSort från analytiker, allmänheten, både institutionella och internationella investerare samt andra intressenter.

Listningen vid Nasdaq First North Growth Market bedöms vidare utgöra en kvalitetsstämpel mot potentiella kunder, samarbetspartners och leverantörer. Med stöd av ovan bedöms listningen därmed främja AcouSorts framtida tillväxt och utveckling.

– Genom att ta steget till Nasdaq First North Growth Market kommer vi få en ökad synlighet och ett stärkt anseende bland AcouSorts intressenter samt bättre förutsättningar för att ta del av institutionellt och internationellt kapital. Vi bedömer även att ett globalt välkänt varumärke som Nasdaq kommer gynna relationer med såväl befintliga som framtida partners, kunder och leverantörer. Vi har en mycket spännande tid framför oss där vi fortsatt arbetar för att positionera Bolagets teknologi som en ny standard för effektiv och snabb provberedning inom klinisk diagnostik, säger AcouSorts vd Torsten Freltoft.

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta:
Torsten Freltoft, VD
Telefon: +45 2045 0854
E-post:
torsten.freltoft@acousort.com

Om AcouSort
AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett teknologiföretag inriktat mot medtech/biotech, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi kring akustofores, som är en ny och innovativ metod för att separera, anrika och rengöra celler och andra partiklar för bioanalys, med hjälp av ultraljud. Separation och rengöring av celler är en central del inom forskning och diagnostik gällande flera stora sjukdomsområden, exempelvis cancer och sepsis (blodförgiftning). Bolagets initiala affärsidé är att utveckla vetenskapliga instrument baserade på akustofores för icke-klinisk forskning om biologiska partiklar och celler. Bolaget har dessutom ett antal utvecklingssamarbeten med ledande biotechföretag och har som vision att bli en ledande leverantör av OEM-produkter baserade på akustofores avsedda för hantering av celler och partiklar inom kliniska tillämpningsområden.

Läs mer hos Cision
Read more about AcouSort AB