Published: 1/9/2023 9:05:58 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Aerowash AB: FÖRSÄLJNING DOTTERBOLAG VÄNTAS NU SKE I SLUTET AV APRIL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aerowash och köparen Novak Avation meddelade för över en månad sedan att köparen avser fullfölja förvärvet av Aerowash dotterbolag, "men att man behöver mer tid för att slutföra överlåtelsen".

Enligt ett pressmeddelande under måndagsmorgonen berodde fördröjningen på att en ankarinvesterare "oväntat" dragit sig ur.

"Novak Aviation har därför nu anlitat en finansiell rådgivare, en amerikansk investmentbank, med syfte att säkra finansiering för att kunna slutföra förvärvet i enlighet med aktieöverlåtelseavtalet", heter det.

Aerowash styrelse har godkänt en förlängning av avtalet där tillträde och betalning nu beräknas ske senast i slutet av april 2023.

"Jag har personligen varit i kontakt med investmentbanken och har fått ett mycket gott intryck. … Med bankens biträde och nätverk bedömer vi att det finns goda förutsättningar att slutföra transaktionen inom den angivna tidsramen", kommenterar Aerowash vd Niklas Adler, enligt pressmeddelandet.

Novak Aviation är ett bolag som etablerats av US Aviation Services verkställande direktör - Steve Novak. Aerowash har förhandlat med US Aviation om ett förvärv sedan 2019, en affär som skjutits upp vid flera tillfällen.



                    
                

Read more about Aerowash AB