Press release from Companies

Published: 2020-11-19 13:55:09

Alteco Medical AB: Rättelse: Kallelse till extra bolagsstämma

I tidigare pressmeddelande om kallelse till extra bolagsstämma (publicerat igår kl 08:35) har information om majoritetsregler inte framgått och detta har vi nu lagt till. I övrigt har inga ändringar gjorts i kallelsen.

Aktieägarna i Alteco Medical AB (publ), 556625-0840, kallas härmed till extra bolagsstämma den 2 december 2020 kl 10:00 i bolagets lokaler på Höstbruksvägen 8, 226 60 Lund.

Delårsrapport och övriga väsentliga händelser finns att läsa på vår hemsida www.altecomed.com

Rätt att delta och anmälan
Aktieägare som önskar delta i bolagsstämman ska

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken tisdagen den 24 november 2020, och
  • dels anmäla sin avsikt att delta i årsstämman till bolaget senast tisdagen den 24 november 2020
  • per e-post till anna@altecomed.com,
  • per post till Alteco Medical AB, Höstbruksvägen 8, 226 60 Lund (ange ämne "Anmälan extra bolagsstämma Alteco Medical AB), eller
  • per telefon 046-32 86 00

Vid anmälan ska aktieägare uppge fullständigt namn, person-/organisationsnummer, adress, telefonnummer, antal aktier som företräds samt i förekommande fall uppgift om ombud eller biträde.

Ombud, fullmakt m.m.
Fullmakter i original, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar bör, för att underlätta inpasseringen vid bolagsstämman, vara bolaget tillhanda i god tid före bolagsstämman. Fullmakt får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten.

Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också ha med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen.

För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till stämman.

Fullmaktsformulär hålls tillgängligt på bolagets hemsida www.altecomed.com och skickas med post till aktieägare som kontaktar bolaget och uppger sin adress.

Försiktighetsåtgärder med anledning av covid-19
Som en försiktighetsåtgärd för att minska risken för spridning av coronaviruset, har Alteco Medical AB:s styrelse beslutat om att begränsa planerade anföranden till ett minimum och att ingen förtäring kommer ske i samband med stämman. Deltagande av både styrelseledamöter, bolagsledning och antalet närvarande icke aktieägare kommer att begränsas.

För aktieägare som känner sig oroliga för smittspridning med anledning av coronaviruset vill vi understryka möjligheten att inte närvara personligen vid Alteco Medical AB:s årsstämma utan att istället delta via ombud. Motsvarande möjlighet uppmanar bolaget även för aktieägare som har symptom.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, genom bank eller annan förvaltare, måste, för att äga rätt att delta vid bolagsstämman tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Sådan omregistrering måste vara genomförd senast tisdagen den 24 november 2020, vilket innebär att aktieägare som önskar sådan omregistrering måste underrätta förvaltaren om detta i god tid före ovan nämnda datum.

Antalet aktier och röster
Antalet utestående aktier och röster i bolaget uppgår vid tidpunkten för denna kallelse till 50 037 618 stycken.

Förslag till dagordning

1. Stämmans öppnande

2. Val av ordförande vid stämman.

3. Upprättande och godkännande av röstlängd.

4. Godkännande av dagordningen.

5. Val av en justeringsman.

6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.

7. Beslut om riktad nyemission.

8. Stämman avslutas.

Beslutsförslag i korthet
Styrelsen föreslår att beslut fattas om nyemission av aktier varvid aktieägares företrädesrätt frångås och i övrigt utifrån följande;

Bolagets aktiekapital ska ökas med högst 1 072 500 kronor genom nyemission av högst 7 150 000 nya aktier. Rätt att teckna de nya aktierna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma Anders Althin eller närstående bolag. Teckningskursen ska vara 0,98 kronor per aktie. Syftet med emissionen, och skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att tillföra bolaget rörelsekapital och kapital för utveckling av bolagets verksamhet samt att en riktad emission tar betydligt kortare tid att genomföra. Grunden för teckningskursen är aktiens marknadsvärde och motsvarar den genomsnittliga kursen för bolagets aktie på Spotlight Stock Market under perioden 1 oktober till 30 oktober 2020. De nya aktierna innebär en utspädning av aktiekapitalet med cirka 15 procent i förhållande till det totala antalet aktier i bolaget efter emissionen.

Majoritetsregler
Beslutet enligt punkt 7 omfattas av bestämmelserna i 16 kap. aktiebolagslagen (s.k. LEO-reglerna) och giltigt beslut fordrar att förslaget biträds av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Personuppgifter
Personuppgifter som hämtats från den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken, anmälan om deltagande vid stämman samt uppgifter om ställföreträdare, ombud och biträden kommer att behandlas av bolaget för registrering, upprättande av röstlängd för stämman samt, i förekommande fall, stämmoprotokoll. Behandlingen sker i enlighet med GDPR.

Övrigt
Förslag till beslut samt fullmaktsformulär kommer att hållas tillgängliga på bolagets kontor, Höstbruksvägen 8 i Lund samt på bolagets webbplats (www.altecomed.com) från och med två veckor före bolagsstämman och skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551).

Lund i november 2020

Alteco Medical AB (publ)

STYRELSEN

För ytterligare information, vänligen kontakta VD Fredrik Jonsson på telefon 0708-766 444, fredrik.jonsson@altecomedical.com

Om Alteco Medical AB
Inom den moderna intensivvården är sepsis (livshotande blodförgiftning) en de vanligaste dödsorsakerna. Fler människor avlider årligen av sepsis än av de vanligaste cancerformerna, lung-, bröst-, och prostatacancer tillsammans. Vid insjuknande frigörs ett starkt reaktivt svar från immunsystemet som utvecklas till sepsis. Alteco Medical angriper, med produkten Alteco® LPS Adsorber den bakomliggande orsaken, endotoxiner, vilka frigörs vid en inflammatorisk överbelastning. Alteco® LPS Adsorber minskar effektfullt mängden endotoxin i blodet, reducerar effekterna av gram-negativ sepsis och sålunda motverkar sepsisförloppet. Produkten har sedan lansering behandlat tusentals patienter inom intensivvården utan några rapporterade biverkningar. I samband med ett ökande intresse att med Alteco Medicals produkt behandla nya målgrupper, breddar bolaget sin verksamhet till att inkludera patienter inom hjärt-/kärlkirurgi, ACLF (Acute on chronic liver failure) och  ECMO (extrakorporeal membranoxygenering). I samtliga av dessa patientgrupper överproducerar immunsystemet skadliga inflammatoriska endotoxiner. 

Läs mer hos Cision
Read more about Alteco Medical AB