Press release from Companies

Published: 2020-12-02 13:52:45

Alteco Medical AB: Kommuniké från extra bolagsstämma i Alteco Medical AB (publ)

Idag, den 2 december 2020, hölls extra bolagsstämma i Alteco Medical AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Stämman fattade besluten enhälligt vilket innebär att kravet på erforderlig majoritet om nio tiondelar är uppfyllt. Anders Althin med bolag var inte företrädda på stämman.

Beslut om nyemission av aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt

Stämman beslutade om nyemission av aktier på följande villkor:

  • Bolagets aktiekapital ökas med 1 072 500 kronor genom nyemission av 7 150 000 nya aktier.
     
  • Teckningskursen ska vara 0,98 kronor per aktie. Totalt ska 7 007 000 kronor betalas.
  • Rätt att teckna de nya aktierna , med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkommer styrelseordförande Anders Althin eller närstående bolag. Överteckning kan inte ske.
     
  • Teckning av de nya aktierna ska ske på särskild teckningslista och teckning ska ske senast 9 december. Styrelsen bemyndigas att förlänga tiden för teckning.
     
  • Tecknade aktier ska betalas kontant senast den 16 december 2020. Styrelsen bemyndigas att förlänga tiden för betalning.
     
  • De nya aktierna ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats hos Bolagsverket.
     

Verkställande direktören eller den som denne utser bemyndigas att vidta de smärre justeringar av ovanstående beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registrering vid Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB.

Syftet med emissionen, och skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att tillföra bolaget rörelsekapital och kapital för utveckling av bolagets verksamhet samt att en riktad emission tar betydligt kortare tid att genomföra och är mer kostnadseffektivt. Grunden för teckningskursen är aktiens marknadsvärde och motsvarar den genomsnittliga kursen för bolagets aktie på Spotlight Stock Market under perioden 1 oktober till 30 oktober 2020.

De nya aktierna innebär en utspädning av aktiekapitalet med cirka 15 procent i förhållande till det totala antalet aktier i bolaget.

Lund i december 2020

Alteco Medical AB (publ)

STYRELSEN

För ytterligare information, vänligen kontakta VD Fredrik Jonsson på telefon 0708-766 444, fredrik@altecomed.com

Om Alteco Medical AB

Inom den moderna intensivvården är sepsis (livshotande blodförgiftning) en de vanligaste dödsorsakerna. Fler människor avlider årligen av sepsis än av de vanligaste cancerformerna, lung-, bröst-, och prostatacancer tillsammans. Vid insjuknande frigörs ett starkt reaktivt svar från immunsystemet som utvecklas till sepsis. Alteco Medical angriper, med produkten Alteco® LPS Adsorber den bakomliggande orsaken, endotoxiner, vilka frigörs vid en inflammatorisk överbelastning. Alteco® LPS Adsorber minskar effektfullt mängden endotoxin i blodet, reducerar effekterna av gram-negativ sepsis och sålunda motverkar sepsisförloppet. Produkten har sedan lansering behandlat tusentals patienter inom intensivvården utan några rapporterade biverkningar. I samband med ett ökande intresse att med Alteco Medicals produkt behandla nya målgrupper, breddar bolaget sin verksamhet till att inkludera patienter inom hjärt-/kärlkirurgi, ACLF (Acute on chronic liver failure) och  ECMO (extrakorporeal membranoxygenering). I samtliga av dessa patientgrupper överproducerar immunsystemet skadliga inflammatoriska endotoxiner. 

Läs mer hos Cision
Read more about Alteco Medical AB