Press release from Companies

Published: 2022-10-05 10:36:14

Alteco Medical AB: Alteco Medical ABs (publ) likviditet påverkas negativt av Rysslands krig i Ukraina

De väldigt osäkra omständigheterna i världen har förvärrats. I senaste kvartalsrapporten informerade vi om att betalningsflödena från en del av våra kunder påverkades negativt.  Sanktionspaketen riktade mot Ryssland och dess allierade medför att svenska banker inte förmedlar betalningar från Ryssland.

Detta har medfört uteblivna betalningar från vissa av bolagets större kunder och innebär att bolaget är i behov av kapitaltillskott för att säkra likviditeten och fortsatta drift.

Bolaget har säkrat ytterligare en kredit om 3 000 000 kronor från Esalp Invest AB, som ägs till 100 % av styrelseordförande Anders Althin med familj. Krediten kostar bolaget 1 % av totala kreditfaciliteten i avgift och den löper sedan med en årsränta om 4 % på utnyttjat belopp. Kreditfaciliteten kan börja utnyttjas omgående av bolaget och löper fram till december 2022 då krediten och upplupen ränta skall återbetalas.

Styrelsen i bolaget arbetar med att finna en långsiktig lösning för att stärka bolagets egna kapital och likviditet.


Denna information är sådan som Alteco Medical är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-10-05 10:36 CET.

För mer information, vänligen kontakta

Fredrik Jonsson, CEO

Tel: 0708-76 64 44

E-post: fredrik@altecomed.com

Om oss

Visste du att sepsis nu tros döda fler människor än cancer? Sepsis är kroppens överväldigande och livshotande inflammatoriska svar på infektion som kan leda till vävnadsskador, organsvikt, amputationer och död. Det är en av de vanligaste dödsorsakerna inom modern intensivvård. Vår mission är att på ett säkert sätt stabilisera patienter genom att ta bort endotoxin ur blodet i ett tidigt skede och därmed vända förloppet innan septisk chock uppstår.

Alteco Medical AB från Lund, Sverige är ett ISO 13485-certifierat företag verksamt inom medicinteknik som grundades 2002. Vi erbjuder en unik teknologi för blodrening vid hemoperfusionsbehandling. Vår lösning för extrakorporal eliminering av endotoxin hjälper sjukhus att hantera endotoxemi och sepsis inom intensivvården och att undvika dessa tillstånd postoperativt.

Vår produkt Alteco LPS Adsorber bryter kedjan avöverreaktioner i immunsystemet som kan leda till sepsis och septisk chock, genom att adsorbera skadliga nivåer avendotoxin från patientens blodomlopp.

Alteco LPS Adsorber har inga kontraindikationer, rapporterade biverkningar eller allvarliga incidenter och är säker att använda för att stabilisera patientens hemodynamiska parametrar. Produkten är tillgänglig på den globala marknaden sedan 2007 och är den enda CE-märkta medicintekniska produkten i klass IIa för specifik endotoxinadsorption.

Alteco Medical – removing the threat

Läs mer hos Cision
Read more about Alteco Medical AB