Reports

Published: 2022-11-22 11:53:05

OptiMobile AB: DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 juli 2022 – 30 september 2022

Jan - september (1 januari 2022 – 30 september 2022)

  • Nettoomsättningen uppgick till 364 (736) TSEK.
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till -3 976 (-2 562) TSEK.
  • Resultatet per aktie uppgick till -0,08 (-0,06) SEK.
  • Soliditeten uppgick till 57,4 (70,4) %.

Tredje kvartalet (1 juli 2022 – 30 september 2022)

  • Nettoomsättningen uppgick till 130 (281) TSEK.
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1 415 (-1 114) TSEK.
  • Resultatet per aktie uppgick till -0,03 (-0,02) SEK.

Väsentliga händelser under tredje kvartalet 2022

  • Den 8 juli informerades att NSF Telecom Ab har lanserat sin tjänst Haloo! på den finska marknaden. Haloo! är en SIM-fri telefonitjänst baserad på OptiMobiles "2nd Number"- lösning.
  • Den 18 juli kommunicerades att i bolagets delårsrapport för perioden 1 januari – 30 juni 2022 har aktivering felaktigt gjorts med ett 1 038 644 SEK för högt belopp i bolagets rapport avseende perioden 1 januari 2022 – 31 mars 2022. 
  • Den 25 juli informerades att OptiMobile AB (publ.) har beslutat att uppta lån om totalt 300 TSEK. Motivet är att tillföra rörelsekapital för att utvärdera alternativa finansieringsmöjligheter.
  • Den 23 augusti lanserade företaget en plugin för Wordpress för Woony, vilket ger enkel implementatin av tjänsten på 65% av världens hemsidor.
  • Den 21 september kommunicerades att Crossborderit valt Woony som kommunikationsverktyg för on-boarding av sina företagskunder. Crossborderits kundtjänst är placerat i Filippinerna och servar Crossborderits alla internationella kunder.

Övriga händelser

  • Den 31 oktober kommunicerades att bolaget kommit överens med ALMI om en ny amorteringsplan avseende bolagets lån. Den nya amorteringsplanen innebär att lånet har förlängts fram till och med mars 2024 och att lånet ska amorteras med ca 385 TSEK per kvartal med start först den 30 juni 2023. I och med den nya amorteringsplanen har Bolagets tidigare planerade amorteringar under Q4 2022 och Q1 2023 om sammanlagt ca 770 TSEK flyttats fram.
  • Den 18 november informerades att OptiMobile AB och Intellibright har inlett ett samarbete för att ta Woony till den amerikanska marknaden med aktiviteter inom digital marknadsföring.
  • Bolaget har under tredje kvartalet upptagit lån om sammanlagt 1 550 kSEK för att täcka löpande utgifter.

VD-kommentar

Vårt team har sedan våren framförallt jobbat med utvecklingen av Woony-tjänsten och anpassningar efter de kundtester som genomförts med Crossborderit. Crossborderit har nu tagit Woony i kommersiell drift för on-boarding av sina kunder via sin externa kundtjänst i Asien. Vi har ytterligare en referenskund i USA i form av Intellibright, ett bolag som bedriver digital marknadsföring.

Vi har även tagit fram verktyg för att enkelt kunna implementera Woony-widgeten på olika typer av hemsidor och webshoppar. Stöd i form av plugins och templates för Wordpress, Google Tag Manager och WooCommerce finns nu klara och vi planerar fortsätta med andra ekosystem som Shopify och Magento. Vi har dessutom inlett lovande diskussioner med andra bolag som kan tillföra Woony ny funktionalitet som ytterligare förstärker kundnyttan. Mer information om dessa samarbeten kommer inom kort.

Under juni nåddes en efterlängtad milstolpe då NSF Telecom lanserade tjänsten Haloo! som är baserad på OptiMobiles 2nd Number-lösning. Haloo! Finns nu tillgänglig på både Google Play och App Store.

Tester med OptiSet hos olika operatörer i USA och Asien har visat på strukturella problem utom vår kontroll, med att få VoLTE att fungera för mindre operatörer och vid roaming. Läget är akut för vissa användare i USA[1] och mobilanvändare kan vänta sig problem även i Europa när 3G-nät stängs ned. Standardorganisation 3GPP har under september utsett GSMA att hitta en lösning för detta. Vi samarbetar med GSMA som har initierat en ny task force där operatörer och mobiltillverkare jobbar tillsammans för att lösa upp denna knut. 

För att tydliggöra företagets nya strategi och fokus på rösttjänster för nya marknader har vi även tagit fram en ny identitet, omfattande logga och hemsida för att bättre passa vår nya strategiska inriktning. Vi hoppas att ni gillar den!

På årsstämman i slutet av juni bemyndigades styrelsen att besluta om emission för att tillföra bolaget det kapital som behövs för de kommande aktiviteter som planeras för marknadsföring och försäljning relaterat till Woony-tjänsten.

Vi har även haft framsteg i processen att patentskydda den tekniska lösningen bakom Woony-tjänsten. En svenska patentansökan ligger till grund för en kommande internationell PCT-ansökan.

Det är med tillförsikt vi ser fram emot en mer expansiv fas i bolagets historia där partnerskap med fokus på distribution kommer bli en viktig del, både i Sverige och internationellt.

Erik Nilsson

VD, OptiMobile AB (publ)

Principer för delårsrapportens upprättande 

Bolaget tillämpar Årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3). Bolaget tillämpar inte koncernredovisning enligt ÅRL 7:3 eftersom Bolaget anses vara en mindre koncern. 

Finansiell kalender 

Bolaget upprättar och offentliggör en ekonomisk rapport vid varje kvartalsskifte. Kommande rapporter är planerade enligt följande: 

Delårsrapport januari 2022 – september 2022                  2022-11-22 

Bokslutskommuniké 2022                                                 2023-02-22 

Granskning av revisor 

Delårsrapporten har inte granskats av Bolagets revisor.  

Avlämnande av delårsrapport 

Styrelsen och verkställande direktören intygar härmed att delårsrapporten ger en rättvisande översikt över Bolagets verksamhet och finansiella ställning. 

Denna information är sådan information som OptiMobile AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 november 2022.

Stockholm, den 22 november 2022 

OptiMobile AB (publ) 

Styrelsen och VD

För mer information, vänligen kontakta:
Gösta Bergman, styrelseordförande
Telefon: +46 70-850 03 25
E-post: gosta.bergman@optimobile.se
www.optimobile.se

OptiMobile är en mjukvaruutvecklare och lösningsleverantör med fokus på VoIP-baserad kommunikation byggd på en egen plattform. Företaget tillhandahåller individuella lösningar för mobiloperatörer baserade på en SaaS affärsmodell för att hjälpa till vid övergången till 4G/5G-nätverk och interoperabilitet med WiFi-nätverk. OptiMobile erbjuder företagsmarknaden molnbaserade lösningar för att förbättra intern och extern kommunikation. OptiMobile erbjuder även en kommunikationslösning för e-handelsmarknaden som ger en närmare interaktion mellan handlare och kunder. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige och företaget är listat på Spotlight Stock Market (OPT).

Läs mer hos Cision
Read more about OptiMobile AB