Press release from Companies

Published: 2023-01-20 10:42:27

Zoomability Int AB: Zoomability ökar antalet aktieägare väsentligt

Zoomability Int AB (publ) (”Zoomability” eller “Bolaget”) har efter styrelsebeslutet som togs den 1 november 2022, genomfört en riktad emission av aktier till Dividend Sweden. Totalt väntas Zoomability tillföras cirka 5000 nya aktieägare genom ägarspridning, i syfte att öka likviditeten i samt intresset för Zoomabilitys aktie.

Bolagsverket har nu registrerat emissionen av aktier och totalt har 1 000 000 aktier emitterats till en kurs om 2,50 SEK per aktie. Detta medför att Bolagets aktiekapital har ökat från 15 630 570 SEK till 17 630 570 SEK och antal aktier har ökat från 7 815 285 till 8 815 285 aktier.

Dividend Sweden beslutade den 15 december om utdelning av 850 000 Zoomability-aktier till sina aktieägare. Då emissionen nu är registrerad hos Bolagsverket kommer Dividend Sweden inom kort att verkställa utdelningen till sina aktieägare och därmed öka antalet aktieägare väsentligt i Zoomability.

För mer information kontakta:

VD Pehr-Johan Fager
pj@zoomability.com
0709-203961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en terränggående elrullstol Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Läs mer hos Cision
Read more about Zoomability Int AB