Published: 10/30/2020 11:18:06 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Safe at Sea AB: NETTOOMSÄTTNINGEN SJÖNK MED 56% I 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea, vars aktie handlas på Spotlight, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2020 på -1,5 miljoner kronor (-1,4).

Nettoomsättningen sjönk med 56 procent till 0,8 miljoner kronor (1,9).

"Den svaga försäljningen är av allt att döma en effekt av covid 19 där flera kunder har skjutit på sina beslut. Sannolikt har vi i kvartalet fått erfara den farhåga vi beskrev i början året; att våra kunder som är organisationer och aktörer som involveras i hanteringen av covid 19 har förskjutit fokus och resurser från materielanskaffning till hantering av pandemisituationen", skriver Safe at Seas vd Henrik Hartman i delårsrapporten.

Att flera europeiska länder återigen börjar införa restriktioner kommer enligt Henrik Hartman troligtvis att inverka negativt på bolagets affärer där möten, tester och utbildningar är avgörande för att komma vidare i processerna.

"Det är vår förhoppning att pandemins effekter inte ska påverka oss lika hårt som den situation vi upplevde i våras och att vi under det fjärde kvartalet ska kunna genomföra tester, sälja, producera och leverera för att stärka det ackumulerade resultatet och nå i hamn med vår uttalade målsättning om ett positivt resultat för 2020 och en orderstock att arbeta med under 2021", skriver Safe at Sea-chefen.

Han anser dock att de affärer som bolaget har kunnat presentera på sistone skapar goda förutsättningar för att kunna avsluta året på ett bra sätt.

Safe at Seas likvida medel uppgick till 2,1 miljoner kronor vid utgången av delårsperioden.



                    
                

Read more about Safe at Sea AB