Nyheter | Spotlight

Publicerat: 2019-07-11 11:20:35

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om STENOCARE A/S: Flere Stenocare-produkter fra canadisk partner var alligevel fra ikke-lovlig batch - har været solgt siden juni

Det medicinske cannabisselskab Stenocare fik torsdag standset handlen af aktien på Spotlight Stock Exchange, da selskabets partner og leverandør Canntrust har haft problemer med de canadiske sundhedsmyndigheder.

Onsdag oplyste Stenocare, at partneren havde meddelt, at der var tale om én sending til det danske selskab - en sending der stadig lå på lageret. Nu meddeler Stenocare dog, at der er tale om fem sendinger, hvor af dele har været solgt på markedet siden 10. juni 2019.

"Det er vigtigt at påpege, at alle produkter leveret fra Canntrust er blevet testet inden for alle de foreskrevne standarder og at uafhængig tredjepartslaboratorium har dokumenteret dette inden de blev leveret til Stenocares varehus i Danmark," skriver selskabet.

Konkret drejer det sig om batches af medicinsk cannabis, som blev produceret i fabriksfaciliteter i Canada i perioden oktober 2018 til marts 2019, mens faciliteterne endnu ikke var godkendt af de lokale sundhedsmyndigheder.

Stenoare tilføjer, at man samarbejder med myndighederne, og at sagen sandsynligvis vil betyde en midlertidig mangel på medicinsk cannabis i Danmark, hvor Stenocare er den eneste leverandør. Samtidig vil sagen få betydning for selskabets finanser, lyder det i meddelelsen.

Stenocare modtog i maj sine egne planter, så produktionen på dansk jord kan begynde fra fabrikken i Jylland og produkterne ikke længere skal importeres fra Canada.

Finwire har rettet henvendelse til Stenocare, men har i skrivende stund ikke fået noget svar.

Läs mer om STENOCARE A/S